USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині за рахунок сої хочуть здешевити вартість м’яса і молока

28 Квітня 2015 13:56
За рахунок сої можна знизити собівартість м’яса і молока, тому що соя забезпечує тваринництво високоякісними кормами та знизить собівартість відгодівлі тварин.

Такими принципами керуються волинські аграрії під час весняно-польових робіт у господарствах району.

А тому у Ковельському районі вже розпочавсяпосів сої. Загалом в районі планують посіяти 2700 гектарів цієї культури, - повідомили в Управлінні агропромислового розвитку Ковельської РДА.

За останні роки спостерігається збільшення посівів цієї культури в господарствах району, так як ціна реалізації її значно вища за ціну зернових культур. За рахунок сої можна знизити собівартість м’яса і молока, тому що соя забезпечує тваринництво високоякісними кормами та знизить собівартість відгодівлі тварин.

Загалом у господарствах району завершується посів ранніх ярих зернових культур. Всього мають намір посіяти: ярого ячменю 660 гектарів (уже посіяно 553 гектари, що становить 84 %), ярої пшениці 450 гектарів (275 гектарів – 61 %), вівса 1215 гектарів (1193 гектари – 98 %), зернобобових 80 гектарів (68 гектарів – 85 %).

Товаровиробники швидше обробляють грунт і слідом проводять посів, щоб зберегти вологу в грунті. Через декілька днів господарства розпочнуть посів кукурудзи. Триває посів однорічних та багаторічних трав, посадка картоплі та сівба овочів. Особисті селянські господарства не відстають від великотоварних господарств, теж намагаються мінімізувати витрати на весняно-польові роботи при теперішньому ціноутворенню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus