USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Анонімні алкоголіки Луцька відзначили 20-річчя товариства

25 Липня 2009 13:46
В обласному центрі Волині відбулися урочистості, присвячені святкуванню 20-ої річниці від дня створення товариства анонімних алкоголіків у Луцьку. Про це 24 липня інформує репортер «Волинських новин».
 
На святковий форум АА (анонімних алкоголіків) приїхали гості з Росії і Польщі, а також різних куточків нашої держави. Географія учасників дійства виявилася досить широкою: Київ, Полтава, Івано-Франківськ, Лисичанськ, Дрогобич, Житомир, Львів, Рівне, Москва, Мінськ, Смоленськ. Уже під час урочистого відкриття форуму з’явилися гості із Нью-Джерсі.
 
Ведуча свята розпочала зустріч словами: «Привіт, мене звати Тетяна і я – алкоголік!» Хвилиною мовчання присутні у залі вшанували засновників руху анонімних алкоголіків і спільно прочитали молитву для душевного спокою. Також учасникам форуму нагадали історію створення руху, 12 кроків, аби позбутися залежності від алкоголізму і 12 традицій товариства анонімних алкоголіків.
 
Важливим для анонімних алкоголіків є особистий досвід. І їхні зустрічі – це обмін досвідом і особистими історіями, як подолати хворобу, що зветься алкоголізм. Їхні зібрання відбуваються після роботи та у вихідні дні. АА не товаришують із різними сектами чи політичними партіями. А одним із найважчих кроків у нелегкій боротьбі називають визнання своєї проблеми.
 
В Україні рух анонімних алкоголіків розпочався у 1989 році. Саме тоді виникли перші осередки у Луцьку, Києві та Одесі. Волинським першопрохідцям допомагали друзі із США. Наразі в обласному центрі Волині діє 8 груп АА.
 
Сьогодні учасники форуму спілкувалися на тему «Якими ми були, що трапилося і якими ми стали тепер», «Допомагаючи іншим». Бажаючі мали нагоду відвідати Луцький наркодиспансер. Ввечері члени АА влаштують спікерські збори, присвячені 4 кроку, котрий стосується дослідження і відвертої моральної оцінки.
 
І хоча члени луцького товариства АА не ведуть точного обліку учасників, їхня кількість в обласному центрі Волині сягає 100-120 чоловік. 30 % - це, переважно, люди від 30 до 40 років, близько 40 % - це лучани віком 40-50 років.
 
Довідково:
 
Спільнота анонімних алкоголіків — громадська організація, яка об’єднує людей, що бажають позбутись алкогольної залежності, а також створює умови для обміну досвідом цілковитого утримання від алкоголю і взаємної підтримки на шляху одужання. Перша подібна спільнота виникла 1935 року у США, але з часом нові групи почали з'являтись і в інших країнах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Липня 2009 16:41
Банкет був? ;-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus