USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Балчун залишиться на чолі «Укрзалізниці» принаймні до кінця літа

20 Червня 2017 22:05
Контракт з головою правління ПАТ "Укрзалізниця" (УЗ) Войцехом Балчуном міг бути автоматично продовжений після 5 червня 2017 року.

"Заява міністра Омеляна про те, що я в даний момент незаконно виконую свої обов'язки, мене дивує...Згідно з українським законодавством, мій контракт автоматично продовжився, оскільки угода була підписана на три роки", - повідомив в інтерв'ю Українські новини Балчун.

Delo.UA вирішило розібратися, звідки в цій заяві взялися три роки. За нашими даними, йдеться про одне з положень статуту ПАТ "Укразлізниця". У пункті 83 Статуту зазначається: "Очолює правління голова, який призначається і звільняється з посади вищим органом. Термін повноважень голови і членів правління становить три роки".

Вищий орган управління - загальні збори акціонерів, функції якого в відношенні "Укрзалізниці" виконує Кабінет міністрів України.

Впостанові Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2016 рік №282-р про призначення Балчуна на посаду глави УЗ не вказані конкретні терміни терміни його повноважень. "Призначити Балчуна Войцеха головою правління ПАТ" Укрзалізниця ", - йдеться в документі за підписом прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Джерела Delo.UA в УЗ на умовах анонімності кажуть, що в контракті передбачена автоматична пролонгація повноважень. А розірвати відносини відповідно до вимог українського трудового законодавства можна, попередивши працівника не менше, ніж за два місяці. Тобто, якщо завтра Кабінет міністрів на своєму засіданні вирішить не продовжувати відносини з польським топ-менеджером, то він всеодно буде виконувати обов'язки до 21 серпня 2017 року.

Delo.UA направило запит в ПАТ "Укрзалізниця" і Міністерство інфраструктури України для підтвердження цієї інформації.

Нагадаємо, що Кабмін схвалив кандидатуру Войцеха Балчуна в квітні 2016 року. Однак контракт був підписаний лише в червні через те, що поляк довго отримував дозвіл на роботу в Україні та інших формальностей.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян минулого тижня заявив, що розраховує почути річний звіт про роботу голови УЗ на засіданні Кабміну 21 червня 2017 року. За підсумками цього звіту буде прийматися рішення про подальшу співпрацю з польським топ-менеджером.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus