USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Балога збирається на Волинь

3 Серпня 2011 09:48
На 10 серпня планується приїзд на Волинь міністра з надзвичайних ситуацій України Віктора Балоги, який буде знайомитись, як освоюють виділені урядом 22,3 мільйона гривень на протипаводкові заходи.
Про це пише Волинь-нова за 2 серпня.
Нагадаємо,у травні Кабмін виділив Волинській облдержадміністрації 22,5 мільйона гривень для запобігання надзвичайним ситуаціям, пов’язаним зі шкідливою дією поверхневих та паводкових вод.
Кошти казначейство має виділяти помісячно. Представники влади та працівники водного господарства повинні забезпечити їх ефективне використання та систематично звітувати про зроблене.
Однак деякі райони, отримавши ще у червні по 150-180 тисяч гривень, й досі ніяк не можуть їх освоїти.
«У мене таке враження, наче ці кошти звалилися нам на голову і тільки сьогодні ми починаємо розбиратися, що і як з ними робити, – відверто каже начальник обласного управління водного господарства Юрій Бахмачук. – Багато помилок, нерозпорядливості як моїх керівників на місцях, районних державних адміністрацій, так і залучених до роботи приватних фірм та проектних інститутів».
Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк зібрав заявив, що в усьому винні чиновники, які «сплять» на роботі і яких важко «розкачати».
Найбільше перепало керівникам Горохівського, Іваничівського, Ковельського, Любешівського, Любомльського районів, де у касових видатках «світиться» нуль.
«То це ви так виконуєте урядове розпорядження?! – емоційно запитував Карпюк. – Через вас область не може отримати наступні 5 мільйонів 600 тисяч гривень, поки не використаємо 2,8 мільйона гривень. Подекуди ще не розроблена проектно-кошторисна документація, відсутні робочі креслення. Це ганьба! Найбільше претензій сьогодні до обласного управління водного господарства, на утримання якого виділяються великі кошти, а віддачі не видно. Два місяці тяганини. Ледарі! Інакших слів не находжу».
Юрій вважає критику несправедливою, мовляв, за всі роки роботи ледарем його ще ніхто не називав. Обурили Віталія Володимировича також високі розцінки виготовлення проектів – до 15 відсотків від вартості самого будівництва.
«На горіхи» дісталося проектувальникам із «Волиньводпроекту», які затягують роботи.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЗМІ Показати IP 3 Серпня 2011 10:05
Критика Карпюка справедлива. Управління водного господарства з державного монстра часів Брежнєва, який закопав мільярди бюджетних грошей, перетворилось в паразита, який 20 років отримує фінансування лише на зарплату, а роботи немає ніякої. Наслідок роботи управління - знищені болота, дичина, звірі, порушення екологічного балансу, непрацюючі, зарослі лозою осушені системи і території, занепад озер і річок і 350 тисяч гектарів порушених боліт, на яких росте кропива, валеріанка і лопух. Шановний Пане Карпюк! Чи не настала пора вказати амбіційному пенсіонеру Бахмачуку, де його місце сьогодні? Спробуйте з Бахмачуком поговорити - він знайде на одне ваше слово 20 заперечень і завжди буде правий. Бахмачук - це особливий сорт керівників - ще тих, радянських. Міцно всівся.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus