USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Бандерштат-2015: чеченка Окуєва - про жінок на війні

3 Серпня 2015 10:14
Чеченка за національністю, одеситка за народженням та медик за освітою, Аміна Окуєва стала гостею фестивалю українського опору Бандерштат-2015. Аміна наразі є заступником командира роти, тому виконує зовсім не жіночу роботу. Питань було багато і на всі вона охоче відповідала. Про це йдеться на сайті фестивалю.

Тендітна жінка з чарівною посмішкою Аміна розповіла, що вже майже 12 років живе в Україні, брала участь в Майдані, який плавно переріс у війну на сході. Лише військова форма видає, що не така просто її жіноча доля.

«За освітою я лікар, але виконую всі обов`язки, більш за все не медичні», – каже Аміна. Також вона додала, що на фронті дівчата все ж таки більше працюють медиками, але Окуєва зазначила, що вона проти дискримінації за статевими ознакам і, якщо треба виконувати роботу, то вона буде її виконувати, незалежно від того чоловіча вона чи дівоча.


Декілька разів за час спілкування з учасниками Бандерштату Аміна зробила акцент на тому, що найважливіше в ці важкі часи об`єднуватися і не сваритися, особливо патріотам. Вона порівняла ситуацію, що ми маємо зараз на сході з подіями в Чечні і підкреслила, що на її думку, чеченці отримали тирана та Путінську маріонетку Кадирова саме через те, що втратили єдність.

«Російський головний принцип – «розділяй і властвуй», а коли люди розділені — вони слабші», – з сумом в очах зазначила Аміна.

Окуєва також поділилась своєю точкою зору стосовно дій української влади на сході. Вона сказала, що зараз дуже важко тверезо оцінювати ситуацію та не треба ії розхитувати. «Ми не можемо робити черговий Майдан, бо це тільки розв`яже руки Путіну», – підкреслила вона.

На питання чи не лячно їй, вона відповіла, що відчуття страху в неї немає, але є хвилювання за близьких, родину, країну. Вона підкреслила, що саме через це хвилювання вона та ії бойові друзі роблять і надалі робитимуть все, щоб захистити країну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
гiсть Показати IP 3 Серпня 2015 10:22
Точнiше i не скажеш-Майдан плавно перерiс у вiйну на Сходi.Хай згинуть тi,хто заробля на вiйнi.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus