USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чеченка-снайпер приїде до Луцька на Бандерштат

19 Липня 2015 09:00
Військова Аміна Окуєва приїде у Луцьк, щоб виступити на гутірковій сцені фестивалю «Бандерштат».

Про це повідомляє «Волинське агентство розслідувань» з посиланням на організаторів заходу.

Чеченка за національністю, одеситка за народженням та медик за освітою, Аміна Окуєва з початку військової інтервенції на сході служить в батальйоні «Київ – 2». Незважаючи на те, що жінки на війні – явище рідкісне, Аміна каже, що військова справа їй подобається, і вона навіть замислюється над тим, щоб після закінчення війни пов`язати своє життя з військовою медициною. Не виключає Аміна й того, що може зайнятися миротворчою діяльністю, адже, на жаль, є ще достатньо місць, де для вирішення збройних конфліктів потребується втручання миротворців.

Окуєва встигла пожити в Чечні та на власні очі побачити жорстокість правлячого режиму Росії, пригнічення простих людей за інакомислення, продажність чиновників та кров. Може, саме це зробило з неї, правовірної мусульманки, жінку-воїна. Але є інша, особиста, причина зацікавленості Аміни в боротьбі проти політики Кремля. Ім`я тій причині – Адам Осмаєв, чоловік Аміни.

Аміна та Адам познайомились в Одесі, де останній намагався знайти захист від російської влади. На той час йому було висунуто звинувачення в тероризмі та замах на Путіна. В січні 2012 року його все ж затримали, вирок – 10 років позбавлення волі. Після падіння режиму Янкуовича прокуратура повторно переглянула справу чоловіка та зменшила термін перебування в неволі з 10 до 2 років та 9 місяців. Загалом, більше двох років Осмаєв перебував за гратами, Аміна ж весь цей час намагалась перемогти бюрократичну машину та виборювала його свободу.

Зараз Адам Осмаєв на волі – його звільнили в залі суду. За три доби після цього він поїхав на схід та поповнив ряди бійців миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва, підрозділ якого й очолив після смерті Іси Мунаєва. Аміна ж – на сході України, втілює в життя свою мрію.

«Я хочу, щоб всі народи вийшли з-під гніту Російської Імперії та почали будувати самостійне, вільне майбутнє», – каже Аміна.

На Бандерштаті військова розповість, чим відрізняються українські мрїї від мусульманських та що відчуває жінка, яка вже багато років пліч-о-пліч з чоловіками виборює право на свободу.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЕКСКУРСІЯ ЛОКАЦІЯМИ «БАНДЕРШТАТУ-2015». ВІДЕО

Нагадаємо,«Бандерштат - 2015» триватиме три дні – з 31 липня по 2 серпня на території іподрому в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Спеціальну Еко-галявину облаштують учасники Луцького ІТ-кластеру «Фундація Розвитку Громад» для усіх відвідувачів фестивалю «Бандерштат». 2-го серпня на головній сцені фестивалю «Бандерштат-2015» виступить відомий білорусько-український гурт Сергія Міхалка «Brutto».

Також Інформаційне агентство Волинські Новиниповідомляло перелік перших музичних гуртів, які виступлять на фестивалі цьогоріч. Так, на головній сцені зіграють добре знані гурти: Тартак, O.Torvald, ONUKA, Карна, Тінь Сонця, Роллікс. Окрім того, для зустрічі з учасниками фестивалю запросили кінематографічну групу «BABYLON’13»,сестру Надії Савченко Віру, Мустафу Найєма, Володимира Парасюка, Олеся Саніна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
розум Показати IP 19 Липня 2015 09:48
А що, більше ніхто не зголосився приїхати. Це вже навіть не смішно.
патріот Показати IP 19 Липня 2015 09:52
Ау СБУ? Цей фест - необмежене поле для вашої безпосередньої діяльності!!!
Українець Показати IP 19 Липня 2015 10:21
Жінки незаконно звільнених чеченських терористів на патріотичному українському фесті. Це вже занадто. Отой Осмаєв є точно справжня "кулявлоб" - біля стінки з Макарова в потилицю. Україна перетворюється в Чечню - дожились, панове! Україна Акбар! Воістину Акбар!
Треба ... до Українець Показати IP 20 Липня 2015 20:04
Ти не українець, ти ч*оша, А вона Українка!!!
Анонім Показати IP 19 Липня 2015 10:41
Чи не забагато всяляких втікачів знайшло прихисток в Україні - Мишко Саакашвілі і його "успішна" команда (яка живе невідомо за що), прості грузинські квартирні злодії, тепер ще й Аміна приперлася. Так і ми перетворимося в Чечню з усіма її принадами.
правдива Показати IP 19 Липня 2015 12:08
Країною правлять - сами знаєте хто, приїздять всякі... а справжнім українцям - геноцид!:(
!!! Показати IP 19 Липня 2015 13:54
чорнота додому! в чичню!
Джулія Показати IP 19 Липня 2015 21:17
Дуже цікавий цього року "Бандерштат". Чекаю з нетерпінням!
розум до Джулія Показати IP 19 Липня 2015 23:01
Нічого цікавого. Гроші підуть в кишені Гузю і Ко, ото і вся цікавість.
Правдивий анонім (із Показати IP 20 Липня 2015 23:37
Народ (ми всі з вами) достойні тих, хто правлять цією країною (нами правлять). Не вміємо, чи не хочемо щось змінювати на краще (а це, на жаль, правда), то не пручаймось спробам інших (не залежно від того, яке їхнє ім'я і звідки вони родом) допомогти нам. Чорнота - це ті ОНАНІМИ, які вміють строчити і ще дещо (в рифму) (а також не знають правил правопису), але ні словом, ні (д)тілом не допоможуть собі ж самим вибратися з багнюки невігластва і безпомічності. Алах (він же БОГ) акбар! БОГ єдиний!
Леонід Показати IP 28 Липня 2015 19:16
Тю дивина... ніби такий локальний ресурс і стіко тролів професійних (по чотири на кожного волинянина), або їх сюди на тренування засилають, або тих бідолах в Пітері вже така купа розвелась що їм критично не вистачає "пасовищ"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus