USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Бандерштат»: Олесь Санін прокоментував участь в українофобському фільмі

2 Серпня 2015 15:02
Чому знаний український кінорежисер брав участь у постановці сцен українофобського фільму «Матч», Олесь Санін розповів під час фестивалю «Бандерштат» у Луцьку.

Про це йшлося під час гутірки з режисером Олесем Саніним у рамках фестивалю українського духу «Бандерштат» 2 серпня.

Один з гостей фестивалю запитав у режисера про його участь у фільмі «Матч», кадри з якого сучасна російська пропаганда використовує як документальні.

Олесь Санін розповів, що брав участь у фільмі лише як постановник сцен футбольних матчів, не більше. З його слів, той сценарій, що потрапив до його рук, не мав нічого спільного з фільмом, що вийшов на екрани. Знімальна група була українсько-російською, і українці написали відозви себе з титрів, згодом усе ж вирішивши не влаштовувати гучний скандал, щоб не робити славу бездарному твору. На думку режисера, під час зйомок фільму змінилася концепція російського кіно – замість фільмів про людей почали створювати антиукраїнську кампанію.

Олесь Санін розповів, що в остаточну версію фільму не ввійшла сцена, постановником якої він був – у кадрі у Бабиному Яру тисячі розстріляних голих людей, серед яких - люди з синьо-жовтими стрічками.

Історію фільму, з його слів, росіяни переламали, знищивши душевну частину – історію спасінь та міжлюдських стосунків. Участь у фільмі Олесь Санін назвав ганьбою для себе, зауваживши, що це єдиний випадок участі у російському фільмі у його біографії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Коля Показати IP 2 Серпня 2015 15:16
Бла бла бла
тиць-здиць до Коля Показати IP 2 Серпня 2015 16:40
бабла бабла бабла
Українець Показати IP 2 Серпня 2015 16:06
"Матч" - шикарний фільм! Дивився його. Безруков відмінно зіграв. Де там антиукраїнське побачили?
Анонім до Українець Показати IP 2 Серпня 2015 19:56
хіба цей клоун може шикарно грати - щось не пригадую
Дід Панас Показати IP 2 Серпня 2015 17:00
Наші брати поляки які чекають на нашу євроінтеграцію показують що вони підтримують наші ідеї. Слава Україні! Слава! https://youtu.be/Lx2x_b9kbMQ
михайло до Дід Панас Показати IP 2 Серпня 2015 17:21
Звернув увагу на польські прапори - це вам реальні відносини між сучасними людьми та відповідь антиукраїнцям, . що жують російську жуйку про "волинску тагедію"
цікаво до михайло Показати IP 2 Серпня 2015 20:28
Вони прапор правого сектору з гербом нашим спалили, як це назвати????
Анатолій Показати IP 4 Серпня 2015 22:18
Я звичайно ж розумію, що коли прийшла нова влада, то треба до них підлизатися, показати себе як націоналіста, але ж треба знати міру. От, чому в 2012 році він не "покаявся" за "українофобський" фільм? І взагалі, якби не Майдан і зміна влади, чи покаявся б він за це кіно зараз? Зрозуміло, що зараз в умовах агресивної політики Російської держави, навкруги іде контрпропаганда, але ж фільм був знятий задовго до війни і окупації Криму.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus