USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Білоруси хочуть більше експортувати молочки на Волинь

29 Жовтня 2013 12:45
Білоруси хочуть більше експортувати власної молочної продукції на Волинь.

Про це йшлося під час засідання українсько-білоруської робочої групи щодо збільшення взаємної присутності на ринках України і Республіки Білорусь сільськогосподарської, харчової та іншої продукції сьогодні, 29 жовтня.

Зустріч делегацій розпочалася із взаємного обміну гостинцями: голова облдержадміністрації Борис Клімчук вручив іноземним гостям пакунок волинського цукру, а білоруси - молочну продукцію.

Зі слів очільника області, Волинь займає провідне місце у машинобудуванні, виготовлення підшипників, торгівельного обладнання. Наприклад, Володимир-Волинська меблева фабрика експортує свою продукцію у 21 країну світу.

Голова облдержадміністрації також зазначив, що харчова промисловість Волині зорієнтована переважно на внутрішнього споживача, але є продукція, яку варто просувати на світовий ринок.

Згадав Клімчук і про недостатню кількість робочої сили у сільськогосподарській промисловості. «На Волині півмільйона людей живуть у селі, і вони, на жаль, не затребувані у місті. А нам потрібні хороші спеціалісти у сільськогосподарській сфері, а хто як не селяни краще розуміються в цьому. Селу не вистачає техніки для продуктивної роботи. У бюджеті на наступний рік закладуть 50 мільйонів гривень у лізинговий фонд, які можливо будуть використані на закупівлю сільгосптехніки, або на інші потреби села» - відзначив Клімчук.

Перший заступник міністра сільського господарства і продовольства Білорусі Леонід Маринич запевнив волинських чиновників, що їхня країна планує чимало експортувати харчової продукції як на територію Волинської області, так і в інші куточки нашої держави. «Мы сегодня ставим задачи, что белорусская продукция должна экспортироваться. За девять месяцев мы экспортировали товаров на 4.7 миллиардов долларов. Это говорит о том, что наша сельская продукция конкурентоспособна и затребована. Сегодня в Украину мы мало экспортируем, поэтому мы б хотели чтоб наш продукт присутствовал у вас, а ваш у нас. С Украины мы импортируем продукцию на 400 миллионов долларов», - доповів Маринич.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Читач Показати IP 29 Жовтня 2013 13:05
А поляки сало. Бориска то візьме на кордоні свою частину грошей, а простий люд нехай корови повирізає. Питання - для чого роздавав доїльні апарати?
Александр до Читач Показати IP 29 Жовтня 2013 13:22
Ну простой люд и так коровы повырезает, так как при вступлении в Евросоюз не сможет продавать молоко и молочные продукты. Сахар белорусам тоже не нужен, там их 4 сахзавода - мечта для любого сахарника Украины. Вообще Украина в 2 р. меньше экспортирует товаров в Беларусь, чем импортирует (4 млрд.дол. против 8-ми), и это при такой существенной разнице в населении...
Александр до Александр Показати IP 29 Жовтня 2013 13:25
Во избежание вопросов: беларус в новости указывает обороты торговли только с/х продукции
Іванка Показати IP 29 Жовтня 2013 14:56
Хай експортують...бо вона в них якісна й смачна..Там дійсно дотримуються стандартів якості...а не як у нас стандартів хабарництва)
Натка Показати IP 29 Жовтня 2013 15:11
Погоджуюсь з Іванкою. Не треба вимагати заборони ввозу продукції з інших країн, а просто виробляйте своє якісніше і за прийнятними цінами, а не хочете втюхати г--вно за ціною золота та ще й щоб конкуренції не було.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus