USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські сироти: у сім'ї чи в інтернат?

16 Грудня 2013 18:31
21 дитина-сирота отримала житло у 2013 року. Всього на Волині проживають 1804 дітей-сиріт, з них 1290 живуть у сім’ях.

Про це повідомив заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Курилюк під час підсумкової зустрічі з керівниками підрозділів соціального блоку щодо захисту прав дітей.

Посадовець додав, що першочерговим завданням є забезпечення права дитини на виховання в сім’ї. З його слів, над цим працюють усі соціальні служби, і успіхи у цьому напрямку роботи вже є. Адже з початку року, за станом на 16 грудня, жодна дитина не потрапила до інтернату – опіку над сиротами беруть здебільшого родичі.

Всього, на Волині проживають 1804 дітей-сиріт, 1290 з них виховуються у сім’ях. 158 дітей - у прийомних сім’ях. Чимало осіб виховуються у будинках сімейного типу – у області їх є 19. Цьогоріч покращилось фінансування таких закладів - батьки-вихователі тепер отримують суттєву зарплату.

Олександр Курилюк зазначив, що важливим є питання забезпечення сиріт житлом, адже системно цим ніхто не займався. Мовляв, були ініціативи від представників великого бізнесу, але все закінчилось кількома проектами. Та, все ж, за станом на 16 грудня 21 особі надали квартири у рамках регіональної програми по забезпеченню житлом дітей-сиріт.

Наостанок заступник голови Волинської ОДА додав, що є необхідність у створенні так званого соціального гуртожитку. Один такий заклад на Волині вже працює – у Володимирі-Волинському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus