USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Бійці АТО гинуть через мобілки?

16 Липня 2014 13:02
Смертельні мобілки: ракети «Град» терористи наводять по дзвінках телефонів бійців сил АТО

Точність попадання снарядів ракетної артилерії сепаратистів по позиціям українських бійців в зоні АТО в міністерстві оборони України пояснили наведенням на ціль за допомогою особистих мобільних телефонів військовослужбовців.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook Олександр Данилюк, радник міністра оборони та координатор громадського руху «Спільна справа», - повідомляє «Преса України».

«Військово-технічна експертиза встановила, що обстріли позицій українських військових реактивною артилерією противника наводяться по дзвінкам мобільних телефонів, які військовослужбовці в порушення інструкцій продовжують використовувати навіть на передовій», - написав Олександр Данилюк.

Дане твердження офіційної особи Міноборони викликало неоднозначну реакцію з боку пересічних громадян – від повної недовіри до рекомендацій відібрати у солдат мобільні телефони та видати рації.

Нагадаємо, військовий експерт Володимир Гулима наголошував у Львові на тому, що військовим небезпечно спілкуватися по телефону із рідними.

Командир добровольчого батальйону "Миротворець" Андрій Тетерук назвав найбільш поширені тактичні помилки сил АТО, зокрема - про користування мобільним телефоном. Про це у своєму блозі написав журналіст Юрій Бутусов, - повідомляє Gazeta.ua.

"Радіоперехоплення — найоперативніший метод отримання даних про зміни тактичної та оперативної обстановки. Не шукайте зрадників серед командування, якщо ви розмовляєте по мобільнику на бойових операціях. Не забувайте - МТС і "Київстар" - компанії зі значною частиною російського капіталу. Але перехоплення розмов і пеленгування може здійснюватися і без їхнього відома. На жаль, дуже багато переговорів українські військові здійснюють по мобільниках, навіть генерали і командувачі", пише Бутусов.

З його слів, причина тому - відсутність в достатній кількості індивідуальних цифрових радіостанцій тактичної та оперативно-тактичної ланки, складність і низька оснащеність силових структур засобами зв'язку, насамперед мобільними з автоматичним кодуванням розмови.

"Закупівлю озброєнь для силових структур я б починав з повної модернізації та переоснащення систем зв'язку, та побудови сучасної єдиної автоматизованої системи управління військами, яка в разі необхідності пов'язує комунікацією рядового бійця з Верховним Головнокомандувачем", зазначає він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
444 Показати IP 16 Липня 2014 13:15
Я думаю, що це правда. Принаймі, у фільмах саме так і відстежуть людей.
Боголюбы до 444 Показати IP 16 Липня 2014 14:05
То зачем им отслеживать рядовых солдат. Пусть Авакова отследят, хотя нет если его накроют то может прийдет кто-то более толковый.
Боголюбы до 444 Показати IP 16 Липня 2014 14:13
Наверное пилоты сбитых СУ25 тоже за штурвалом по мобилкам говорили.
ВОНО до Боголюбы Показати IP 16 Липня 2014 14:15
тролль брысь в свой Мухосранск постить, или там страшно?
мама Показати IP 16 Липня 2014 13:49
наш доблесний генералитет не їде на передову, вони із своїми синочками поховалися і в них все добре. як тільки бій - так втрат немає із нашої сторони - як вони говорять, тільки потім появляються гроби по всій західній території і в містах і селах. Коли ж вони хоть трошки задумаються над тим, що требе щось робити: забезпечити бійців всім необхідним да і самому поїхати на війну. Це ж невиносимо - стільки молодих дітей гине. БОЖЕ! Вбережи наших діточок!
ВОНО Показати IP 16 Липня 2014 14:14
можлива і така версія, а можливо і те що бажають закрити спілкування бійців з рідними щоб приховати кількість загиблих
304 до ВОНО Показати IP 16 Липня 2014 14:37
100500
Ірен Показати IP 16 Липня 2014 14:39
Ті солдати самі собі вороги, раз мобілками користуються. Положення людини з мобілкою визначається з точністю до метра. А в разі полону, коли буде мовчати, рідних вичислять. Тоді і заговорить.
Лучанин Показати IP 16 Липня 2014 17:19
Чеченського генерала Дудаєва російська ракета вбила по мобільному телефону. Пора керівникам АТО таким способом знищити Гіркіна-стрєлка, Болотова, Бородая, Царьова та інших диверсантів у Донбасі
Віктор Показати IP 16 Липня 2014 22:02
Погоджуюсь з Лучанином. Руські Дудаєва завалили ще 15 років назад при тому рівні розвитку зв'язку.Що казати за сьогоднішній день.Не здивуюся,якщо гіркін,болотов і інша нечисть користується іншими видами зв'язку. Цілком підтримаю режим впорядкування користування мобільними телефонамив зоні АТО.
РРРТР Показати IP 18 Липня 2014 00:48
Рота радіотехнічної розвідки.Коню зрозуміло,що вирахувати координати з обох сторін елементарно.Але дивлячись на деякі новини телеканалів,задумаєшся на кого вони працюють?Назви і № підрозділів,дислокація,чисельність,прізвища...Це що акредитовані СБУ кореспонденти.чи агенти ФСБ.ГРУ?Фільтруйте свої розмови.Повірте ВИ всі під ковпаком (навіть я такий хитрий),але мені вже по барабану.
Му-Му Показати IP 19 Липня 2014 05:34
Розмовляти з мобілки в зоні АТО це те ж саме,що писати СМС за кермом автомобіля.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus