USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бійцю з Волині без пояснень анулювали посвідчення інваліда війни

20 Жовтня 2015 15:27
Волинському бійцю, який на війні отримав сильні контузії та заробив цукровий діабет, анулювали посвідчення інваліда. Про це пише в мережі правозахисник Василь Нагорний.

"Бійцю Сергію Гарбару анулювали посвідчення інваліда війни! Він поїхав на схід здоровим, а після сильної контузії його привезли «швидкою» з численими захворюваннями, в тому числі цукровим діабетом 1 ст, з вагою 38 кг. Тоді на прохання про допомогу відгукнулись волонтери, центри, благодійні фонди. Сьогодні дружина Віталія приїхала до Луцька і дізналася, що Віталію анулювали посвідчення інваліда війни. Просто покликали в Ковельський соцзахист і без пояснень відібрали посвідчення, сказали: - анульовано", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що під час перебування у зоні АТО волинянин Віталій Грабар «заробив» цукровий діабет. Внаслідок недуги у свої 34 при зрості 180 сантиметрів у січні він важив 38 кілограмів. Поранення отримав, коли їх машина біля Донецького аеропорту натрапила на міну.

Окрім того, повідомлялося, що боєць не може отримати статус учасника АТО, а на виділеній йому земельній ділянці розташовані людські городи.

Зі слів юриста, він переглянув документи. "Юридичні промахи допущені, бо у висновку ВЛК зроблено запис: "Захворювання, ТАК, пов’язано з проходженням служби", що дає право військовослужбовцю лише на статус "інваліда армії". Отже, потрібно виготовити посвідчення учасника бойових дій, змінити запис у висновку ВЛК і лише тоді набувати знову статусу інваліда війни. Але… "Шановні" чиновники соцзахисту! Ви отримали документи, ви їх перевіряли, ви оформляли статус "інваліда війни" і це робилось не один день, то хто винен? І тепер, замість того, щоб вводити в стан шоку бійця і його родину, мовчки забравши посвідчення, ви б краще вибачились, та пояснили, що з вашої вини трапилася прикра помилка, і допомогли б її виправити. Так, не все там просто в родині, люди з різними характерами, але там є 4 діток і боєць-інвалід", - додає Нагорний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus