USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинянин-батько чотирьох дітей – у реанімації після поранення в АТО

12 Січня 2015 12:53
Волинянину, який отримав поранення біля Донецького аеропорту, потрібна допомога.

Віталій Гарбар з Ковеля зараз схожий на каторжника. У свої 34 при зрості 180 сантиметрів він важить 38 кілограмів. Під час перебування у зоні АТО хлопець «заробив» цукровий діабет, а щоночі тепер йому сняться жахіття. Поранення отримав, коли їх машина біля Донецького аеропорту натрапила на міну.

Про це повідомляють «Вісті Ковельщини».

5 серпня 2014 року Віталія призвали на службу у Золочеві Львівської області для тренувань і підготовки.

Наприкінці жовтня ковельчанина відправили у луганське пекло. Зі слів дружини Віталія Наталії, машини часто ламалися, не раз бійці спали під ними, постійно недоїдали. Під час контузії, яка сталась після аварії, у Віталія піднявся цукор у крові — нервові стреси, переживання дали про себе знати.

На початку грудня боєць приїхав з рейсу, і у нього піднялася температура до 39 градусів. Подзвонив до знайомого луганчанина, який часто допомагав їм, і попросив відвезти до лікарні. Той подвіз у Сватово Луганської області, а вже звідти чоловіка завезли у госпіталь в Харкові.

Там боєць пролежав тиждень, але його стан не покращився, тоді його направили у Львів. Дорогою чоловікові все гіршало і гіршало, катастрофічно «падала» вага, підкошувалися ноги. Він подзвонив дружині, що йому дуже зле, і Наталія поїхала по чоловіка.

«До Львова він уже не доїхав би. Ми з кумом вели його попід руки, бо ноги вже не слухалися. Він сам був такий виснажений, наче після концтабору», - зазначає дружина.

У Ковелі Віталія відразу ж поклали в реанімацію — різко піднявся цукор.

На плечі 30-річної Наталії Гарбар звалилася біда, яку самій їй не подолати. Маючи четверо дітей — від 1 місяця до 10 років, жінка по три рази на день бігає в лікарню, бо чоловік дуже потребує її допомоги і підтримки. Найстарша донька Таня тоді дивиться за молодшими дітками.

Сім'я вдячна всім небайдужим, хто відгукнувся на їх біду, зокрема й людям з Ковеля, які зібрали 7 тисяч 200 гривень на лікування Віталія.

Будь-яка допомога для сім'ї наразі буде доречна. Якщо у когось є зайві одяг чи взуття— поділіться ним. Кошти теж щораз потрібні, бо, як сказали лікарі, лікування буде довготривалим — до трьох місяців.

Реквізити: Телефон Наталії Гарбар — 097-6299798, картка ПриватБанку — 5168755409357346.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus