USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Блогер з Волині з’їздив за головною ялинкою України

3 Грудня 2016 12:09
Популярний український блогер з Волині Олександр Барабошко, більш відомий в мережі як Krus, поїхав на Прикарпаття, аби зустріти головну ялинку країни. 26-метрову красуню засвітять на Софіївській площі 19 грудня о 18:00.

Як розповів блогер в соцмережах, замість зрізаної ялинки висадили 50 нових дерев. Новорічну красуню, яка прикрашатиме столицю, знайшли в лісі поблизу села Вишнівці Івано-Франківської області.
Доставити ялинку до Києва – процедура не з легких. Довірили цю почесну місію водієві на ім’я Микола Федорович. Вантажівка вирушила в дорогу майже добу тому і нині її рух можна відслідкувати за допомогою GPS-трекера.
Зі слів Олександра Барабошка, ціна ялинки - 14700 гривень, ще 25000 грн. заплатили за доставку. Разом з суміжними витратами ялинка «стане» в 50 тис. грн. До слова, фінансується все за рахунок спонсорської допомоги.

На запитання про те, чому в Києві не будуть встановлювати штучну хвою, Krus відповідає – питання ціни й екології. Мало хто задумується, проте в більшості європейських міст ставлять природні дерева, адже штучні більше екологічно шкідливі через пластик і накопичення пилюки з року в рік.

Сашко каже, що минулорічну ялинку передали в зоопарк, стовбур попиляли на дощечки і віддали художникам. Планують придумати щось креативне і цього року.

Відповідно до інформації ТСН, ялинка важитиме 15 тонн. На її доставку витратять 50 тисяч гривень. Організатори прикрасять ялинку тисячею яворівських іграшок у формі коників, зірок та янголів. Середній розмір іграшки –70 см, вони виготовлені з натурального дерева.
З верхівки ялинки донизу спіраллю падатимуть гірлянди, загальна довжина яких становитиме 3 кілометри. Зелені гілки будуть окуті 42 тисячами різнокольорових ліхтариків. Відкриття та засвічення головної ялинки України відбудеться в понеділок, 19 грудня 2016 року, на Софійській площі о 18:00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
коля Показати IP 5 Грудня 2016 15:44
однозначно подвиг. блогери врятують країну!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus