USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Боєць «Світязя»: воюю, поки є у мене сили

18 Березня 2015 11:45
Дружина бійця «Світязя» не раз казала чоловікові: «Ти Україну любиш більше, ніж мене». Він відповідає: «Ви – моя родина, ви – моя Україна, я за вас воюю». Історія бійця з Волині, який пройшов пекло на сході, в матеріалі видання Волинська газета.

Старший лейтенант міліції, співробітник патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» Ігор Дрючан загалом скромний і не надто рветься до слова. Але під час вручення нагород у клубі обласного управління міліції йому просто довелося говорити із журналістами. Його прості слова викликали захват, гордість і водночас сльози.

Нагадаємо: співробіникам «Світязю» вручили державні, профспілкові та відомчі нагороди. Також окремим надали посвідчення учасників бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТІ, ХТО ПОВЕРНУВСЯ З ПЕКЛА: УЧАСНИКІВ АТО ВІДЗНАЧИЛИ У ЛУЦЬКУ



Ігор Гаврилович щодо цього сказав: сьогодні – дійсно особлива для кожного бійця подія.

– Не важливо, яка нагорода. Головне, що відзначили. Адже війна колись закінчиться, мине час. А хтось візьме ці нагороди і скаже: «Мій батько воював за Україну» чи «Мій дід воював за Україну», або навіть «Мій син воював…» Розумієте, це важливо.

Двічі побувавши на передовій, переконує Ігор Гаврилович, усі вони без зайвих вагань готові йти далі. Ті, хто пройшли Іловайськ, уже повторили свій подвиг у Вуглегірську. Ніхто не зламався – тільки бойовий дух зріс. А війна нікого не тішить, зізнається, насправді це дуже важко: і тим, хто на передовій, і тим, хто в тилу.

Вдома чоловіка чекає дружина та двоє синів.

– Козацькому роду нема переводу, – посміхається. – Ми працюємо в усіх напрямках: у нас народжуються хлопчики, дівчатка… Підтримують, звісно. Дружина мені телефонувала і казала: там – «Іловайський котел», тут – «Дебальцівський мішок». А чогось іншого для тебе немає?

Щодо виховання своїх синів, то Ігор Дрючан говорить однозначно:

– Мій прадід воював під час Першої світової – з кулею в легенях повернувся. Ще два роки прожив… Дід – інвалід першої групи, прийшов 44-го без руки – в бою під Будапештом відірвало. Батька 43-го забрали, повернувся 45-го на Батьківщину. Тож чотири покоління в родині вже воювало… У мене сини. Владику – 19 років. Я завжди кажу: поки є у мене сили, воюю я. Раптом щось зі мною – на захист стаєш ти. Щось не так із тобою – у нас є Даня. Отак у моїй родині. А Героєм я себе не відчуваю. Не знаю, як це. Просто душею відчуваю Україну. Колись дружина навіть докоряла: «Ти Україну любиш більше, ніж мене». Я відповів: «Ви – моя родина, ви – моя Україна, я за вас воюю»…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЧАНИН - ПРО ІЛОВАЙСЬКИЙ КОТЕЛ: З ПЕРШИХ УСТ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 18 Березня 2015 12:15
Слава "Світязю"!!!!!!!!!!!!
Інна Показати IP 18 Березня 2015 12:38
Слава не Світязю,а нашим людям,чоловікам,які попри все не втрачають віри у майбутнє і людських цінностей!
патріот Показати IP 18 Березня 2015 23:25
Дякую бійцям волонтерам і народу .
До керівників Показати IP 19 Березня 2015 09:22
А цей офіцер пройшовши ІЛОВАЙСЬК та ВУГЛЕГІРСЬК так і не став учасником бойових дій... І не тільки він зі "СВІТЯЗЯ". Краматорськ, розкрий очі,виправ прикру помилку тих хто недобре робить свою роботу та ще й кошти за це отримує!
юра Показати IP 21 Липня 2015 15:37
Цей так би мовити "офіцер" не пройшов Іловайськ,а ховався за спинами тих хлопців які там загинули. І правильно робрять, що недають Учасника Бойових Дій. Ви запитайте про нього в Бійців Світязя!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus