USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бронежилети і каски для волинських бійців досі в Польщі

1 Липня 2014 16:28
Конфісковані польською поліцією 10 чохлів для бронежилетів та 550 кевларових касок, які мали прибути до Нововолинська, а звідти поїхати далі на схід, досі залишаються під замком у Грубешові. Про це повідомляє "Нововолинськ діловий".

Нагадаємо, транспорт із закупленим вантажем для наших солдатів вилучили на польському боці митного переходу Зосин-Устилуг уночі 28 червня.

Вчора голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок запевнив волинян, що питання вирішене. Конфісковану амуніцію поляки мали «відпустити» сьогодні о десятій ранку.

— Справа вже набула політичного забарвлення, — розповідає замовник вантажу — власник магазину "У Хасана". — Що життєво необхідне захисникам України спорядження, попри вчорашні високі домовленості, так і не віддали, знають і в Адміністрації Президента, і в Держмитслужбі, і у Верховній Раді. Вирішують на самому верху.

"Якщо прокурор Грубешова має претензії до фірми, яка торгує цим крамом у Польщі, то хай розбирається з нею, а не з добросовісними покупцями. Ми сплатили за товар кошти, маємо всі чеки, то чому маємо потерпати?", - обурюються волиняни.

Польські правоохоронці заявили, що це товар подвійного призначення, й на перевезення його мають бути спеціальні дозволи.

Скандальну ситуацію з конфіскатом із самого ранку уважно відстежують не лише репортери, а й волинські чиновники.

Сьогодні повторно сповістили про невирішену проблему голову ОДА Григорія Пустовіта йзаступника голови облради Ігоря Гузя. Звернувся й до голови Рівненської ОДА Сергія Рибачка, який учора першим запевнив волинян, що питання вирішено.

Потурбували і заступника начальника Державної фіскальної служби — донедавнього начальника Держмитслужби Анатолія Макаренка.

Наразі обізвався лише заступник голови Волинської облради Ігор Гузь:"Сьогодні вже говорив голова ради Вітер з тими хлопцями, дзвонив при мені. Пробуємо допомогти".

Поки підприємець Хасан у своєму магазині розповідав "НД" про ситуацію з конфіскатом, біля прилавка терпляче чекало подружжя — обом років за 40. Прийшли в надії придбати бронежилет і каску для сина. У зону АТО.

- Усі каски у Грубешові, — зітхнув Хасан. — Хочете — їдьте, по одній забирайте…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
белое крыло Показати IP 1 Липня 2014 17:01
коментар було видалено
ректор Показати IP 1 Липня 2014 17:48
Я в шоці !!!
Junkers 87 Показати IP 2 Липня 2014 00:03
коментар було видалено
Наталя Камишникова Показати IP 2 Липня 2014 01:27
Агов, модери! Дуже припахкує шовінізмом перший комент. від якогось "білого крила". Ви би прибрали його чи хоч скоротили. Їй-Богу, смердить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus