USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бринського знову хочуть позбавити звання почесного громадянина Луцька

27 Серпня 2018 18:37
Не герой війни, а кадебіст-провокатор: депутат міськради вважає, що Антона Бринського потрібно позбавити звання почесного громадянина Луцька.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 27 серпня.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що Антон Бринський – суперечлива постать, хоча й раніше його подавали як героя Другої світової війни, партизана. З його слів, Бринський був кадебістом, який організовував багато провокацій, наприклад, спалення українських та польських населених пунктів. Отже, в тому числі його дії були однією з причин польсько-українського конфлікту. Найбільш відомою акцією проти українського населення було спалення містечка Рафалівка, що у Рівненські області. Одіозну політичну фігуру депутат пропонував позбавити звання почесного громадянина Луцька, зважаючи на те, що зараз триває російсько-українська війна. Також він нагадав, що раніше у Луцьку перейменували вулицю, названу на честь Бринського. Тепер вона носить ім’я архітектора Метельницького.

На це представник юридичного департаменту міськради Андрій Максимяк зауважив, що відповідно до діючого положення, звання може бути скасоване у разі, якщо особа дискредитує своєю поведінкою це звання.

Павло Данильчук та голова комісії Микола Федік стверджували, що Антон Бринський за свого життя своїми діями дискредитував себе.

Член комісії Юлія Дацюк зауважила, що, перш ніж ухвалювати таке рішення, варто було б внести зміни у положення про звання почесного громадянина Луцька.

У підсумку, члени комісії не рекомендували підтримати проект рішення. Остаточне рішення ухвалюватимуть під час пленарного засідання сесії міськради.

Нагадаємо, партизанського командира Антона Бринського пропонували позбавити звання почесного громадянина міста Луцька ще у 2017 році. Проте тоді така пропозиція не отримала схвалення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анатоль_ Показати IP 27 Серпня 2018 18:43
Наш землячок генерал Скипальський також був кадебiстом. Евген Марчук генералом КДБ був. Не всi хлопцi з КДБ були поганi, було богато добрих
скептик до Анатоль_ Показати IP 27 Серпня 2018 21:29
і шо ти рівняєш хр"н з трамвайною ручкою ? навіть совєцьким КДБістам далеко до НКВДистів часів війни
Анатоль_ до скептик Показати IP 27 Серпня 2018 22:02
Ти менi не тикай, я з тобою свинi не пас
1111 до Анатоль_ Показати IP 28 Серпня 2018 06:51
Не гавкай до людей! Санітарів покличу!
До анатоля Показати IP 27 Серпня 2018 20:11
Мабуть Марчук більше зробив стратегічних провалів (в частині тактичної ядерної зброї) і збитків ніж той Бринський.
скептик до До анатоля Показати IP 27 Серпня 2018 21:30
є таке поняття як злочин проти людства - це про бринських і їм подібних
Реаліст Показати IP 27 Серпня 2018 21:34
Данильчук і федік! Ви не лише дискредитували себе за вашого нікчемного життя, ви показали, що ви вмієте і можете, а отже - чемодан - вокзал- смітник історії!
До скептика Показати IP 27 Серпня 2018 22:56
Якби то був злочин проти мирного населення то його б давно розглянув Нюрберг чи Гаага.Закон про ведення війн вийшов у світ істотно пізніше ніж закінчилась ДСВ.*Волинь- 43* чомусь Гаага навіть не цікавилась .Висновок це звичайні жертви війни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus