USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Будівлю військкомату в Ковелі «охороняє» «Правий сектор»

21 Березня 2014 08:30
Містом залізничників ширяться чутки, начебто одноповерхову, ще довоєнну будівлю на вулиці Грушевського, у якій півстоліття дислокувався Ковельський військовий комісаріат, захопили хлопці з «Правого сектору». Що ж відбувається тут насправді?

Керівник міськрайонного громадського формування «Правий сектор» Сергій Дружинович каже, що через скорочення штату військкомат перебрався на менші «площі» – у сусідній будинок, де знаходилася призовна дільниця, а його побратими – громадські активісти – допомагають комісаріату розносити повістки, співпрацюють в інших питаннях, залучають до роботи також автомайданівців. Кілька тижнів тому на засіданні міськрайонного штабу Національного спротиву він поцікавився у секретаря Ковельради Михайла Гетьмана, чи можна взяти в оренду хоч якесь приміщення, адже осередок має багато членів, просто волонтерів. Ініціативна група письмово звернулася до міської влади з проханням вирішити дане питання.

7 березня з дозволу ковельського військового комісара Василя Суща представники «Правого сектору» оглянули будівлю, звідки уже вибралися військовики. На той час акт прийому-передачі майна підписано ще не було.



«Начальник відділу по управлінню майном комунальної власності виконкому Ковельської міської ради Вікторія Васінович нам сказала, що це приміщення належить Міністерству оборони. Хоча потім знайшли «бумагу», де вказано, що то є комунальна власність і перебуває на балансі РЖКП № 1», – говорить Сергій Дружинович.

«Весь Ковель «гуде», що мер це приміщення уже продав», – додає активіст «Правого сектору» Олександр Геч.



На фото: Олександр Геч та Сергій Дружинович (зліва - направо).

Зі слів Сергія Дружиновича, його хлопці пішли до міської ради, аби спитати у градоначальника Олега Кіндера, коли ж вирішиться, нарешті, питання з приміщенням. Але мер кудись поїхав.

«Ми сказали владі, що будемо охороняти колишній військкомат, куди нас впустили. Нічого не захоплювали! Чергували вночі. 8 березня була тут прокуратура, СБУ, міліція. Правоохоронці сказали залишити приміщення, мовляв допоможуть нашій справі у вівторок – 11 березня. Ми погодилися. Закрили двері військкомату. Віддали ключі. 11 березня ніякого руху немає. Взнаємо, що мер десь до Луцька поїхав. Наступного дня знову нема міського голови – поїхав нібито до Києва. У четвер пишемо колективну заяву до прокуратури, щоб вона втрутилася і було підписано акт прийому-передачі будівлі. Десь о 13-й годині у п’ятницю акт все ж підписали. О 19-й годині ми знову сюди приїхали. Вхідні двері – відкриті. У приміщенні нікого нема. Кажу до хлопців: «Невже залишимо будівлю без нагляду?» О 9-й годині 18 березня «прилітає» сюди Вікторія Васінович і до нас: «На якій підставі ви тут знаходитися?» Я кажу: «Стоп! А хто охороняє це приміщення? Його могли спалити за вихідні!» «Ваші дії – неправомірні, – заявляє вона. – Зараз буду викликати міліцію». Ми самі подзвонили у міліцію. Дали пояснення, що охороняємо, поки влада не дасть відповідь: хто буде відповідати за майно. Ми готові вийти звідси, якщо справа вирішиться на користь громади. Це приміщення потрібно самому військкомату, працівники якого казали, що нема куди людей «посадити». Мер Кіндер мав би посприяти, подякувати за охорону комунального майна! Так він починає якісь «цирки» влаштовувати», – розказує Сергій Дружинович.

Представники осередку «Правого сектору» критикують міськрайонний штаб Національного спротиву, який очолює депутат Ковельради Віра Федосюк, називаючи його «кишеньковим». «Вісімдесят відсотків штабу – члени партії «Батьківщина». Я вийшов із того штабу. Там нема що робити! Там починається «дільожка» «портфелів». Вони вже вирішують, хто буде у районній раді керувати. Тому я не витерпів і пішов. Разом зі мною вийшли депутати районної ради Ігор Верчук та Віктор Лук’янчук, інші. Залишилися тільки бютівці», – обурюється Сергій Дружинович.

Отож, поки міська влада «воює» з районом за сфери впливу, поки бютівські «штабісти», так виглядає, від імені Нації «опираються» власним апетитам на високі чиновницькі крісла Ковельщини, у місті від безгосподарності та бездоглядності роками руйнується багатомільйонна військова інфраструктура, передана в комунальну власність.

«Поки ми робимо конкретну роботу, допомагаємо правоохоронним органам, мер два тижні їздив по «портфеля» для себе. То він у Луцьку, то у Києві…» – з іронією мовить Олександр Геч.

То кому чинять зло небайдужі ковельчани на чолі із Сергієм Дружиновичем, між іншим – законні співвласники комунального майна, коли своїми силами, абсолютно безкоштовно для бюджету вартують від мародерів цінну історичну нерухомість в самісінькому центрі міста? Чи, можливо, подібна агресія стосовно активістів пояснюється зривом нереалізованих чиновницьких планів «прихватизації» суспільної власності?

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Москаль Показати IP 21 Березня 2014 08:39
На первой фотке под флагом сидит чувак шибко похожий на Стрелка/Меченного из С.Т.А.Л.К.Е.Р. Прям одно лицо. Вторая часть вышла?
Москаль Показати IP 21 Березня 2014 08:47
А, не. На второй.
воєнком Показати IP 21 Березня 2014 08:55
Їм не сидіти там потрібно, таким вгодованим, а вже на полігоні навчатись! От хитруни епрст... У військо кроком руш ать-два!!!
Им до воєнком Показати IP 21 Березня 2014 09:35
Им не там сидеть надо, а сами знаете где.... Вот только этого, почему то не знает ни милиция, ни сбу, ни прокуратура...
ГК Показати IP 21 Березня 2014 08:59
На думки про любов і повагу до України наводить те, що у кабінеті штабу Правого сектору (на фото) Державний прапор України вивішено на вікні замість фіранки. Цікаво, чим керувалися і чим думали, так роблячи?
САША Показати IP 21 Березня 2014 09:00
Вся опозиція чм*шна. І скрізь вини однакові. У нас в Володимирі теж саме. На площі говорили одне, а на сесії Ради голосують за інше. Виходить - що прийшли на площу, наговорили людям яка влада погана.... Хлопці сіли в буси, поїхали в Київ..... І їх там постріляли снайпери!!!! А опозиціонери ур*ди на сесії голосують за довіри нинішному провладному меру і його банді.....( і ще, між іншим, правий сектор приїзджав і захищав цьго мера) Так що, немає тут чого пижитись - шкода тільки цих людей які довірились - і поїхали та загинули!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
МАША до САША Показати IP 21 Березня 2014 09:39
Вони вже не опо, а жо...о - влада!!!:)
САША Показати IP 21 Березня 2014 09:03
особливо "СВОБОДА" - таке враження, що вони свого статуту та уставу взагалі не читали!!!!!
Анонім до САША Показати IP 21 Березня 2014 09:25
до Мельника подзвони...хай почитає свій статут
А он до Анонім Показати IP 21 Березня 2014 09:42
А он то хоть читать умеет? Судя по лицу, имею сомнение...
Анонім Показати IP 21 Березня 2014 11:13
Хлопці ви що в сторожі записалися .Ідіть охороняйте рубежі України. А тут привяжіть Бобіка нехай сторожує Займіться хорошими справами. Організуйте людей по прибиранні міста, поїдьте в села поможіть престпрілим людям по хозяйству. Робіть добрі справи. А махати кулаками ,бітами, брати за барки це звичайнр легше. не стидно вам молодим вгодованим сидіти і ні чорта не робити ПОЗОРНИКИ!
всім Показати IP 21 Березня 2014 12:13
Досить хаяти "Правий сектор". Самі відірвіть свої дупи від компів і зробіть хоч щось, а не сидите і від байдикування тільки ядом бризкаєтесь. "Правий сектор" молодці!!! Народ вас підтримує!!! А на всіляких писак не звертайте уваги. Коли про вас говорять - значить ви того варті. Коли перестануть говорити - ви ніщо. Радий, що знайшовся сильний опонент "бютівцям" і т.п.. Так тримати!!! Досит того, що уже зданий Крим... А що далі....
Ірина до всім Показати IP 21 Березня 2014 13:01
Бачила я як той правий сектор Саганюку д***пу лизав. Народ прийшов а вони все перевернули наоборот і щей захищали його.. СРАМОТА!
222 Показати IP 21 Березня 2014 12:26
хваліть птушніків це ж панацея пена завжди зникае це історія
Россия .Тюмень Показати IP 21 Березня 2014 15:59
Я вот не знаю что там за ерунда у вас ! но знаю одно как нам с батько до деда ехать! (((А он уж стар.Люди в Волынской области всегда были хорошие,работящие!Низкий им поклон!
Палестинец Показати IP 23 Березня 2014 18:24
я,так розумию мер миста продав частину вийськомату?и це в той час коли краина на межи вийни.
Палестинец Показати IP 23 Березня 2014 18:32
Дякую побратиме з Тюменi.люди прости и зараз працюють в поти чола свого.и ледь кинци з кинцями зводять.А на рахунок правого сектору-обрали керуючим Дружиновича С.А ХТО ЯК НЕ ВИН ВЖЕ ПРАЦЮВАВ В СИСТЕМИ ВЛАДИ.И З КОГО ПОЧИНАТИ ЛЮСТРАЦИЮ ВЛАДИ?ХАЙ КОЖЕН ПОЧНЕ З СЕБЕ,ХАЙ ПОЧНЕ З СЕБЕ ДРУЖИНОВИЧ С.
патріот Показати IP 12 Квітня 2014 21:21
Дружинович Сергій, це Патріот України.
наташа Показати IP 17 Квітня 2014 10:48
Сергій Дружинович протистоїть зрадникам , хапугам , які за гроші вдавляться. МОЛОДЕЦЬ.
Вася Показати IP 17 Квітня 2014 10:50
Сергій , так тримати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus