USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Знімає у ТікТок відео про військову службу: фітнес-тренер з Луганщини лікується на Волині після поранення

13 Грудня 2022 22:34
Бійцю Димитріану Гречко – 26 років. Хлопець родом з Луганщини. Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну пішов служити добровольцем.

Нині лікується, після отриманої контузії, в одному з медичних закладів Волині, інформує Суспільне.

Останні 10 років Димитріан жив у Києві, де працював фінансовим консультантом та фітнес-тренером, а нині вже дев’ять місяців служить гранатометником у 81-ій окремій аеромобільній бригаді. Пригадує: 24 лютого без жодних вагань пішов у військкомат, аби боронити країну. Як розповідає, на окупованій території у нього залишилась мама і сестра.

«Це якраз те місце, де я мав опинитися. Вдома мені було некомфортно. Я не міг в Києві сидіти», – каже солдат.
Чоловік розповідає, що хороша фізична підготовка та витривалість не раз йому допомагали під час служба. «Коли ти вдягаєш на себе розгрузку, бронік, автомат. І ще тобі треба з цим бігати немалу відстань, то фізична підготовка дуже допомагає», – розповідає Димитріан Гречко.
Димитріан Гречко каже: до повномасштабної війни військового досвіду не мав. Коли пішов служити, спершу потрапив на навчання артилеристів, після того був у десантно-штурмовій бригаді. Згодом став гранатометником, на рідному Донбасі.
Місяць тому Димитріан отримав поранення під час чергового обстрілу ворогом позицій поблизу селища Білогорівка Луганської області. Це вже друге поранення хлопця за час повномасштабної війни. Про свій вибір захищати країну, зізнається, не шкодує. Навпаки, додає, навчився цінувати кожну хвилину життя.
У військовій службі Димитріан має вірного бойового товариша. Це – пес, якого йому подарували побратими. Назвали вівчарку Степан Бандера.

«Взагалі в мене зв’язок з природою шалений. На позиціях в окопах сидимо – до нас мишки прибігають, з рук дика миша в мене їсть печиво. Вовків також пару раз бачили», – розповідає боєць.
На передовій Димитріан почав вести ТікТок, де публікує відео буднів військової служби. Ідеї для нових відео вигадує у вільний від військової служби час.

Захищаючи країну в лавах Збройних сил, Димитріан продовжує навчатися на магістратурі, опановує фах фінансиста. У перервах між реабілітацією пише дипломну роботу. Кинути навчання, зі слів військового, він навіть не думав. Після перемоги мріє зустрітися з рідними, яких востаннє бачив у січні цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus