USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бурштиновий клондайк: хто «вимиває» мільярди з бюджету? Відео

9 Листопада 2016 14:09
Україна – друга у світі країна за покладами бурштину. У грошовому еквіваленті це мільярди гривень щороку. Але прибутковий бізнес сьогодні поза законом, у руках ділків. Понад десятиліття на Поліссі йде війна за "сонячний камінь".

Більшість точок видобутку знаходиться під контролем або кримінальних ділків, або силовиків, або депутатів. Влада старанно намагається розіграти боротьбу з нелегальними копачами, але Волинь вже перетворилась на сировинний придаток для багатьох держав. Озброєні люди, розорена природа і бронетехніка – так у центрі Європи розкрадають надра нашої країни. За роки такого бізнесу, місцеві ліси перетворились на пустелі. Про це йдеться у сюжеті програми Люсторатор. Спецпроект.

Журналіст програми Майя Мірошниченко дізналася, хто тримає в страху "бурштиновий" регіон, яким чином працює підпільний цех з обробки "сонячного каменю" та як Полісся перетворилось на місце, куди з'їжджається криміналітет з усієї країни.



Нагадаємо, минулого місяця Інформацйне агентство Волинські Новини публікувало фото та відео свіжих ям на місцях видобутку бурштину. Ями ідентифікували працівники створеного для вирішення бурштинових проблем КП «Волиньприродресурс» під час ревізії на територіях несанкціонованого видобування бурштину в Маневицькому районі Волинської області.

Як повідомляли раніше українські ЗМІ, для того щоб зробити видобуток бурштину в регіоні законним та налагодити процес проведення рекультивації порушених територій, у Волинській області вирішіли використати новий підхід - через створення комунального підприємства«Волиньприродресурс». Волинська обласна влада почала розробляти стратегію відновлення екосистеми району, наскільки цеможливо
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Слава Украине! Показати IP 9 Листопада 2016 21:40
А как нелегко сейчас таможне сохранять свои кровавым потом напрацёванные (полякам не понять) дворцы, дорогие машины, квартиры.... Пока они под надёжной крышей. А если нищая голота взбунтуется? На новый майдан Порошенко бросит Национальную гвардию? Рэволюция гидности?
Слава Украине! Показати IP 9 Листопада 2016 21:42
А как нелегко сейчас таможне сохранять свои кровавым потом напрацёванные (полякам не понять) дворцы, дорогие машины, квартиры.... Пока они под надёжной крышей. А если нищая голота взбунтуется? На новый майдан Порошенко бросит Национальную гвардию? Рэволюция гидности?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus