USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Через «дикі» зливи для мешканців сіл можуть закрити міську каналізацію

23 Жовтня 2018 09:18
У Луцьку обіцяють вирішити питання поширення неприємних запахів містом.

Про це йшлося під час оперативної наради в Луцького міського голови 23 жовтня.

Керівник відділу екології Анатолій Гламазда розповів, що для обстеження ділянок, ймовірно причетних до поширення неприємних запахів містом, навесні цього року було створено три робочі групи.

Він відзначив, що під час обстежень перевищення норм небезпечних речовин у повітрі Луцька виявлено не було.

Керівник відділу екології розказав, що ТзОВ «Волиньхімконтроль» провело дослідження стічних вод, які потрапляють на міські очисні споруди в селі Липляни.

«Розроблено та запропоновано застосувати препарат для дезінфекції стічних вод і нейтралізації неприємних запахів», – нагадав Анатолій Гламазда. Та додав, що використання цього препарату дало позитивний результат, тож питання неприємних запахів у місті можна закрити.

Також КП «Луцькводоканал» розглядає пропозицію встановлення генератора озону повітря.

Як зазначив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, потрібно акцентувати увагу на неправомірних зливах, які здійснюють, зокрема, мешканці сіл, включених до міської каналізації.

«Доходить до дикості, коли зливають нечистоти з найближчих сіл, де функціонують бойні. Скидають рештки тварин. Чого тільки ми там не знаходимо. Якщо так підходитимуть до справи мешканці сіл, то дійде до того, що потрібно буде не допускати їх до нашої мережі, адже зливається навіть гноївка», – наголосив Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 23 Жовтня 2018 09:35
А чим мешканці навколишніх сіл відрізняються від мешканців села луцьк які можуть дозволити собі скидати ртуть, батерейки і інші токсичні речі та відправляти їх в навколишні села на полігон???
Наталія Показати IP 23 Жовтня 2018 11:32
Якраз мешканці сіл в переважній більшості мають кожен власну каналізацію і не підключені до міських мереж. Так що не плутайте недобросовісних підприємців і сільських жителів
Клава Показати IP 23 Жовтня 2018 12:17
Зливи з свинокомплексiв та сiл.,несанкцiонованi зливи мясопереробникiв в мiську каналiзацiю - це недбалiсть та злочин Водоканалу та мiських i обласних екологiв. Такого трупно - фекального запаху у центрi мiста немае у жодному мicтi Украiни.
Андрій до Клава Показати IP 23 Жовтня 2018 17:45
100% і тільки недолугі з ним вже кілька років боряться....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus