USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через «товстосумів» у Луцьку створять електронну чергу в ЗОШ

9 Вересня 2014 10:11
У Луцьких школах не прозоро беруть учнів на навчання: діти не можуть вчитися у школах в районах, де проживають, бо місця займають діти «товстосумів із царських сіл».

Про це заявив секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко під час оперативної наради Луцького міського голови Миколи Романюка сьогодні, 9-го вересня.

З його слів, такі проблеми виникають через непрозорість у сфері освіти.

«Є проблема, що в свою школу не можуть попасти діти. То треба зробити так, коли діти, які здають тести і набирають однакову кількість балів в школу, перевагу мали не діти товстосумів із царських сіл, а місцеві, які проживають на цій території. Адже їхні батьки платять податки в міський бюджет», - наголосив Григоренко.

З цього приводу він дав завдання начальнику управління освіти Олегу Гребенюку аби той організував відповідні наради, щоб прибрати в місті фактор нарікань і непрозорості та створити електронну чергу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Свідок Показати IP 9 Вересня 2014 10:27
Діти товстосумів повинні ще із квітня перебувати в зоні АТО... Там вони повинні воювати, проливати кров і гинути за цю країну, адже їхні батьки її грабували і усіх вважали за лайно останні 23 роки......
Юлія до Свідок Показати IP 9 Вересня 2014 11:36
Діти повинні навчатися в школах, якщо ви маєте на увазі дітей шкільного віку. А от в яких школах, це вже інше питання. А от бали, які набирають діти при здачі іспиту, можуть і купуватися. Як на мене, то в нашому місті повинна бути 1-2 гімназії, а не що школа, то гімназія чи то ліцей. І не може бути що в одному районі міста зосереджені діти розумні і в іншому менш розумні. До гімназії діти повинні вступати за іспитами, і навчання в гімназії повинно починатися з 5 класу. За іспитами вибрати найкращих, які мають потенціал. І не важливо в місті чи в селі дитина прописана.
Лучанка Показати IP 9 Вересня 2014 10:31
Ми вже і так дякуємо, за "прозору" чергу в ДНЗ. Нічого не змінилося, але клопоту стало більше. Реально не запрацювало. Пройдіться по садках та подивіться скільки дітей в набрано в групу за місцем проживання чи реєстрації - не більше 30-40%, а все решти діти тих же "товстосумів", які й надалі спонсорують гаманці завідуючих. У них свої списки, свої журнали, відповідно до яких і набирають "потрібних" дітей. Така ж черга чекає на нас батьків при оформленні дитини до школи. Голослівні заяви, невідпрацьовані методи, зависання в електронних базах, як і завжди. Списки аби для галочки. Шановні, якщо щось і робите, то треба робити це розумно і продумано.
Зю-зю Показати IP 9 Вересня 2014 10:55
То треба було думати, перш ніж грошовими виплатами, повокувати той так званий бебі-бум, куди ті бебі будуть ходити в дитсадки і школи. Бо бебів наробили, а шкіл -садочків нових щось не поспішали нових набудувати.
Таня Показати IP 9 Вересня 2014 10:58
Не займайтесь фігньою, ніякої ситуації це не змінить!!! Всі як домовлялись, так і будуть домовлятись. Займіться реальними проблемами міста!!! Покращіть освіту в деяких школах міста, щоб діти могли навчатись за місцем проживання, щоб якість освіти була хорошою. Тоді більшість буде вчитись за місцем проживання, а окремі всеодно залишаться.
Мама Показати IP 9 Вересня 2014 11:04
Підтримую також стопроцентно. В садочки діти не можуть потрапити по місцю проживання і прописки- це проплачені місця з царських сіл і нашестя полішуків.Поналазило їх до нас дуже багато.Познімали квартири, ведуть себе нагло, місця в садочках позаймали в поліклініках чуть лі не перші на весь Луцьк. Не може приїзджий користуватися такими привілеями, як корінні лучани.І, що головне приближні села також водять дітей у Луцькі дитсадочки- це стосується дитячих садочків на ДПЗ особливо садочок "Дельфін" Ми платимо все життя податки в обласний бюджет тут живемо, а вони мало того,що навантаження на наших лікарів вже вище криш, чому вони повинні їх обслуговувати,вони не жителі Луцька. Їх повинні лікарі обслуговувати по місцю проживання . Не повинні в садочки, школи братися діти,які не прописані в Луцьку, а місцевим немає місця. Давно пора навести лад в цій сфері. А завідуючі дитячими садочками взагалі ведуть себе царями. У них штат набраний з кумів, сватів і родичів. Хто це хоч раз колись перевірив. А ніхто.Така вакханалія творитися не може більш.е, потрібно наводити лад.А завідуюяі на державних роботах і не повинні так себе зухвало поводитись.Гроші збирають без будь якого контртлю, а батьки дурні здають, бо вона видумує всяі забаганки,до
Таня до Мама Показати IP 9 Вересня 2014 11:29
Цілком погоджуюсь, те що робиться в ДНЗ І школах в районі ДПЗ, це суцільний безлад.З школи № 20 "тікають" хороші учні, які хочуть вчитись, бо їм не дають це робити як вчителі, так і безконтрольні, некеровані діти. Потрібно ЕФЕКТИВНІ комісії створити, які будуть це контролювати, щоб на місцях не відмивали гроші за місця. А електронна черга нічого не змінить абсолютно!!!!!!
Юлія Показати IP 9 Вересня 2014 11:48
До Тані і мами. Дівчата, некеровані діти копіюють своїх батьків (як мені здається, саме вас). Стільки злості у ваших коментарях.
Анонім до Юлія Показати IP 9 Вересня 2014 11:54
Поганий ви психолог...злості я тут не побачила ніде, лише адекватне і толерантне висловлення власної думки. А те що діти копіюють батьків і батьки не мають ніякого впливу на деяких свої чад, з цим погоджуюсь, та в школах за це повинні відповідати частково вчителі і дирекція, хоча б намагатись це приборкувати на рівні школи.
Юлія до Анонім Показати IP 9 Вересня 2014 12:12
Я не психолог, але: прояв зневаги до людей, які приїхали з сіл "нашестя полішуків", товстосуми "заздрість", приїзджий не може користуватися такими ж привілеями, як корінний лучанин, некеровані діти. Якщо людина з села, то вона повинна задницю витирати корінній лучанці, чи здохнути, щоб не створювати черг? Я впевнена, все іде з сім'ї, а школа лише помічник у вихованні дитини. І не треба перекладати на школу та дирекцію власної неспроможності. Народили, то виховайте, як людину. Але ж кого ж може виховати корінна лучанка "мама", тільки собі подібного ненависника полішуків. Що посієш, те й пожнеш.
Анонім до Юлія Показати IP 9 Вересня 2014 12:18
Особисто нічого не маю проти приїжджих, але нехай ведуть себе по-людськи, і знають що таке культура поведінки і висловлювання...а от у вас явна зілсть і ненависть до корінних жителів, тому і ведете себе відповідно нагло і безцеремонно. І нічого ви не розумієте у тому який внесок повинна робити школа у соціалізацію і виховання дітей, не важливо звідки вони будуть і з яких сімей. Якщо всі рівні, то нехай так і буде, але влада повинна тоді займатись тими питаннями, щоб місць вистачало всім і скрізь...
З царського села до Анонім Показати IP 9 Вересня 2014 12:43
Не побачила в словах Юлії жодної ненависті, на відміну від "Мами". УСІ лучани ведуть себе по-людськи, знають що таке культура? Вже набридли всі ці соплі щодо полішуків... І квартири вони познімали, і садочки, і поліклініки... Я теж ходжу в луцький садочок, і луцьку поліклініку і полішуків там не бачила. Може не знаю як вони виглядають, на лобі ж не написано. У нас цього року в садочку в старшій групі 40 діток має бути. Вони хочуть підготуватися до школи. Пропонуєте їх вигнати, щоб нам комфортніше було? Чи взагалі дітей не народжувати, доки садочків-шкіл не понабудовують? Мами, будьте людьми по відношенню до чужих дітей також!
Анонім до З царського села Показати IP 9 Вересня 2014 13:28
На рахунок того, що "Мама" дещо трохи грубо висловила свою думку, не заперечую, але перш за все щоб відписувати мені, уважно читайте коментарі мої особисто, щоб давати на них відповіді. А загалом ми обговорюємо тут систему електронної реєстрації, а не тему "полішуків" і безкультурщини, цього достатньо скрізь.
Юлія до Анонім Показати IP 9 Вересня 2014 12:57
Людей, які не знають що таке культура в Луцьку дуже багато, але це не означає, що вони всі приїзджі. Корінних валом, хоч греблю гати. Перш за все слідкувати треба за собою. В коментарях видно, яка культура у людей, що коментують статтю. Коли людина дозволяє ображати то це говорить про саму людину. Ще раз повторюсь: школа, дошкільний заклад - це помічники у вихованні наших дітей, так а не інакше. Щодо рівності в школі, згідна. Вчитель повинен бути неупередженим по відношенню до дітей, чи то багаті батьки чи то бідні. Моїм дітям повезло з вчителями. Дякую їм.
Анонім до Юлія Показати IP 9 Вересня 2014 13:31
Образ у ваших коментарях теж достатньо, тому і вас це теж стосується. От так і ви виховуєте виходить своїх дітей теж...напевно це звичайна захисна реакція, і дивитись потрібно кожному в першу чергу на себе, як ви ж і зазначили.
Юлія до Анонім Показати IP 9 Вересня 2014 13:54
Ви навіть ім'я своє боїтесь назвати. Те що "мама" дещо грубо висловила свою думку, в моєму виконанні ви вважаєте образою (витирати задницю корінній лучанці). Я уважно перечитала свої і ваші коментарі, й прийшла до висновку, що ви, можливо, та сама "мама" або дуже схожа на неї людина, що не є суттєвою різницею. Читаючи, ви навіть не зрозуміли суті написаного. Вас зачепив коментар "Скільки злості" і понеслось. Ви звинувачуєте "з царського села", що не по темі пишуть, а самі що робите? Дивись в корінь!!!
Таня до Юлія Показати IP 9 Вересня 2014 14:07
))) захисна реакція аж зашкалює. Те ж саме і я можу сказати що ви висловлюєтесь під ніком "з царського села". Я свої коментарі читаю уважно і ваші теж, і з огляду на прочитане можу сказати про явну ненависть до корінних жителів. Тому ще раз повторюсь, ми тут не "злість" і "ненависть" в коментах обговорюємо і зовсім не тему корінних чи некорінних лучан, тема статті інша. Не приймайте все так блязько до серця, а розумно оцініть ситуацію і ще раз перечитайте мої коментарі, я ніде не висловлювалась грубо і негативно по відношенню до приїжджих і ніде не вказулала, що лише приїжджі можуть бути невихованими і некультурними.
Юлія до Таня Показати IP 9 Вересня 2014 14:25
Ви, ні. "Мама" і Анонім - так. Прочитайте уважніше. У вас лишень "некеровані діти" були, що мене відверто здивувало. І про це я написала, все йде з сім'ї. Коли мама п'є, коли неблагополучна сім'я, це відбивається на дитині. А психолог працює в школі, в нас в класі є така дитина. Але коли в школі одне, а додому повертається дитина там інше, чому навчиться дитина? Чим в даній ситуації може допомогти школа? Лише одне - написати до органів соціальної опіки. Це один випадок. А буває безліч. Коли грошей багато, а діти непотрібні нікому. І, звичайно, ми говоримо про інше. В нас в країні освіта безкоштовна, кожна дитина має право на освіту. І ви, мабуть, не читали мій перший коментар.
Таня до Юлія Показати IP 9 Вересня 2014 14:39
P.S. Я висловлювалась під ніками Таня і Анонім, до Мама ніякого відношення не маю...хоч в дечому і підтримую її думку.
болить... Показати IP 9 Вересня 2014 14:25
от що Ви пишете? Влада ліквідувала надцять садочків...не вистачає місць, а Ви починаєте сварки - місцеві не місцеві- працювали б всі садочки всім місця вистачило б... от так влада і стравлює людей і руки потирає... сім"я може приїхати до Луцька купити чи вийняти житло (і ніхто не має права цьому завадити), народити дитину і для цієї дитини має бути місце в садочку...питання задавати треба владі, а не їсти один-одного...
Юлія до болить... Показати IP 9 Вересня 2014 14:29
От саме це, я й хотіла висловити в своїх коментарях, не оратор, не вмію. Дякую, що влучно доповнили.
Таня до болить... Показати IP 9 Вересня 2014 14:38
Повністю підтримую, про це і писала вище в своїх коментарях. влада повинна вирішувати такі питання, а якщо не вміє, то хай хоча б дослуховується до думки громади.
Таня Показати IP 9 Вересня 2014 14:41
Не потрібна нам електронна реєстрація в школи і ДНЗ!!! Це нічого не змінить, шукайте альтернативніше рашення, не піартесь тим, що не принесе користі ні діткам, ні батькам тим більше.
Зося Показати IP 9 Вересня 2014 15:09
Де люстрація кравчука? Саме він пр...ав 20 садочків , вже пенсіонер ,аще штани протирає в міській раді.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus