USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому луцькі тролейбуси не зупиняються біля Завокзального ринку?

4 Квітня 2016 13:47
Задля безпеки пішоходів, переконують міські служби, зупинку біля Завокзального ринку хочуть перенести на 120 метрів. Але насправді, ініційоване таке рішення було в 2012 році. Попри те, що відповідного рішення міськвиконкому ще немає, деякі з водіїв тролейбусів не зупиняються на зупинці, кажуть, що їх попередили поліцейські, що штрафуватимуть.

Так, лучани почали нарікати на те, що на зупинці по проспекту Соборності, виникла плутанина із зупинками. Мовляв, тролейбуси то зупиняються на діючій зупинці, то зупиняються за 100 метрів до неї.

31 березня лучани, які користуються тролейбусами, стали свідками неприємного сюрпризу на зупинці «Завокзальний ринок». Лучанка Алла повідомляє: «Ввечері, як завжди, я їхала додому з роботи і чекала тролейбуса. І що я побачила? Тролейбус №8 проїхав повз зупинку «Там-Там», не зупинившись. Наступний, №15, в якому було багато людей, знову ж таки проїхав повз! На зупинці стояло близько сотні людей, які саме чекали на ці тролейбуси. Довелося їхати маршруткою, а враховуючи, що з роботи я їду з пересадкою, – мене це не дуже втішило».

Також про цю проблему згадують у соціальних мережах. «Проблема в тому, що деякі тролейбуси біля Там-Таму зупиняються, а деякі - ні! Надзвичайно незручно тепер, адже люди (я, в тому числі), виходять з гіпермаркету або з ринку з пакетами, не завжди хочуть або мають змогу їхати маршруткою, а йти до іншої зупинки метрів 300. Вже не кажучи про людей, які приїжджають на автостанцію з важкими сумками!», - написала лучанка Оксана.

Люди, хто знає, що відбувається на зупинці біля Там-Таму? Тричі за останні 2 дні проїзжала там тролейбусом і:1-ий раз -...

Опубліковано Oksana Matviyishyna 4 квітня 2016 р.
З питанням, що відбувається, Інформаційне агентство Волинські Новини звернулося в управління транспорту та інфраструктури Луцької міської ради. Начальник управління Анатолій Миронюк повідомив, що до міської ради звернулися представники управління превентивної діяльності Нацполіції Волині.

«Повідомляють, що це одна з трьох ділянок в місті, де велика концентрація ДТП, великий потік транспорту», - пояснив він.

Тому, каже Анатолій Миронюк, пропонується перенести діючу зупинку назад, на 120 метрів, аби уникнути аварійних ситуацій. Там нині розташований магазинчик «Короваї». Очікується, каже він, що чимало пасажирів, будуть невдоволені, адже доведеться долати до зупинки більшу відстань, аніж зазвичай.

«Але якщо це перенесення збереже здоров’я людям, то звичайно, це буде варте того, адже життя і здоров’я людини – дорожче», - пояснює посадовець.

Наразі в міській раді чекають на мотиваційний лист від поліції, аби підготувати відповідний проект рішення на засідання міськвиконкому. Але до того, поки таке рішення не прийняте – транспорт має зупинятися на діючій зупинці, згідно з паспортом маршруту.

Натомість в ЛПЕ пояснюють, що до них приїхали представники поліції і попередили, щоб водії не зупинялися на згаданій зупинці, бо там немає відповідного знаку. Інакше – поліція буде змушена штрафувати водіїв. Та офіційних документів про перенесення зупинки на ЛПЕ не мають.

«Зараз я не можу вам нічого сказати, оскільки ще нічого невідомо. Ситуація така, що до нас звернулися з патрульної поліції і попросили повідомити наших водіїв, щоб не зупинялися на зупинці «Завокзальний ринок», бо там немає відповідного знаку і за це їх штрафуватимуть», - пояснив представник ЛПЕ Дмитро Шульга.

На запитання, чому б не повісити оголошення у тролейбусах і на зупинці, Дмитро Шульга відповів, що оскільки немає офіційного рішення, не можна й робити жодних оголошень.

У відділі безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності поліції, (колишнє ДАІ), своєю чергою, переконують, що ініціатором перенесення зупинки стала … Луцька міська рада. А вони лише погоджують документи.

Натомість в управлінні патрульної поліції Луцька пояснюють: ще у 2012 році екс-ДАІ направило листа до Луцької міської ради з проханням перенести зупинку, аби уникнути аварійних ситуацій. Свого часу навіть були перенесені дорожні знаки за 100 метрів до діючої зупинки. Але рішення виконкому не прийняли, тож зупинку й досі не перенесли. З цього приводу вже було декілька зустрічей з представниками міської ради, які просять знову поліцію написати мотиваційний лист.

Плутанина із зупинками призвела до того, що лучани уже декілька днів не знають, де їм чекати на громадський транспорт, і де є діюча зупинка. Та, нагадаємо, поки немає рішення міськвиконкому, водії мусять зупинятися на діючій зупинці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
я хренію Показати IP 4 Квітня 2016 14:06
до нас звернулися з патрульної поліції і попросили повідомити наших водіїв, щоб не зупинялися на зупинці «Завокзальний ринок», бо там немає відповідного знаку і за це їх штрафуватимуть», - пояснив представник ЛПЕ Дмитро Шульга. Вони з листом до Вас звернулись, чи в барі? Що значить попросили? В нас що комунальні заклади змінюють рішення міськ ради по попросили?
не те слово до я хренію Показати IP 4 Квітня 2016 15:42
Творять самі ж безлад - типу "дбають за народ". А страждають, як завжди, прості люди!!!
водій тролейбуса № 1 до я хренію Показати IP 4 Квітня 2016 16:40
Сядь за кермо і сам зупинись там, де немає відповідного дорожнього знаку - обов'язково в присутності поліції. Дорожній знак "зупинка" якраз біля магазину "Короваї", так що топай ніжками до цієї зупинки, як хочеш їхати тролейбусом.
Богдан до я хренію Показати IP 4 Квітня 2016 22:41
Але ж знак перенесли!!! Хто? - Муніципали. Поліція знаків не переносить. Вона слідкує за дотриманням вимог правил знаків і дор розмітки
Иван Показати IP 4 Квітня 2016 15:12
а что с переходом? когда строить будут?
Анонім Показати IP 4 Квітня 2016 16:42
Після переносу зупинки стало значно краще,бо раніше тролейбуси стояли в черзі на зупинку за маршрутчиками які стоять перед світлофором по 10-15хвилин набиваючи маршрурку і нахабно не відьїзжали,Тролейбуси при цьому стояли чекали,чекали люди.Зараз тролейбуси зупиняються на своїй зупинці а маршрутки мордуються сами по собі...
11111 Показати IP 4 Квітня 2016 17:02
я чув що перенесли зупинку у звязку з тим що в цьому році розпочнеться будівництво підземного пішоходу
Костя Показати IP 4 Квітня 2016 17:07
Правила дорожнього руху 2016 15.9 Зупинка забороняється: ґ) на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга... Що тут не зрозумілого? А пройтись 120м по новесенькій бруківочці дуже навіть приємно та корисно!
Так так Показати IP 4 Квітня 2016 17:30
Перенесення зупинки дуже невдала ідея. Це створює незручностігромадянам. Постає питання чи доцільно переносити зупинку з одного перехрестя (виїзд з ТАМ-ТАМ) на інше перехрестя (виїзд з вулиці Чорновола)? В чому суть поясніть?
Паша Показати IP 4 Квітня 2016 18:53
Рішення підтримую, це покращить аварійну ситуацію
Богдан до Паша Показати IP 4 Квітня 2016 22:37
"покращить аварійну ситуацію"*- шедеврально...
ЄвроЛучанка Показати IP 4 Квітня 2016 23:21
Я тільки за. значно зручніше. Нашим людям не вгодиш. Єдине рішення, яке корисне.... Собаки лают - каравин идет. Якщо це розгрузить ці довбані затори біля Там-Таму - то я за. а людям не вгодиш що тролейбуси довго стоять, тепер не вгодиш, що зупинка на 100 метрів далі... А якщо мають гроші накупляти "торби", то ще не все у нас так погано :) Миру всім
Анонім Показати IP 4 Квітня 2016 23:27
І нащо ті тролейбуси? Неуклюжий дірявий металолом для відмивання грошей..... Дайош зелене світло для маршруток!
Прр червоний Показати IP 5 Квітня 2016 06:37
Дуже вірно перенесли. Тролейбуси закривали видимість для пішоходів,які переходять дорогу.В той час летіли водіі порушники. Скільки там людей постраждало.
Абориген Показати IP 2 Серпня 2016 16:03
Потрібно щоб прозвітував п.Романюк М.Я.чому не будується підземний перехід,адже в технічних умовах на будівництво "Там-Там" передбачено підземний перехід.Тільки підземний перехід вирішить проблему аварійності.Пора комусь відповідати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus