USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чому українське молоко не потрібне в Євросоюзі

6 Листопада 2014 10:40
Україна лишається для Європи країною третього світу, - запевняє очільник ветеринарної медицини на Волині.

Про це йшлося під час семінару з питань розвитку галузі молочного скотарства та цінової ситуації на ринку молока, що відбувся 5 листопада у Ковелі.

Начальник Головного управління ветеринарної медицини області Богдан Лозинський зазначив, щодо продуктів тваринного походження Україна для Європи – держава третього світу. Тому досі працює та ж сама схема, що 5-10 років тому. Найближчим часом, на його думку, наївно сподіватися, що вона зміниться.

«Схема така: держава звертається у центральний апарат нашої служби у Київ, Київ клопочеться перед Європейським Союзом про проведення інспектування підприємства, ЄС розглядає заявку, чи доцільно, чи ні їм це робити. Для цього вони мають до трьох місяців, і якщо приймають рішення, приїжджають на інспектування. Після цього вони мають шість місяців для того, щоб прийняти рішення. Якщо підприємство має невеликі недоліки, в ЄС можуть прийняти рішення про присвоєння підприємству європейського номера та права постачати продукцію в Євросоюз після того, як воно усуне ці недоліки. Якщо ж порушення вимагають повторного інспектування, вони виїжджають на повторне інспектування. Тобто, процес загалом затягується до двох років», - розповів Богдан Лозинський.

Він наголосив, що експорт сирого товарного молока в Європу практично виключений. З його слів, наразі проінспектовані три молокопереробних підприємства в Україні. Є надія, що ветеринарна служба України буде проінспектована і якщо буде визнано, що вона відповідає європейським нормам та вимогам, їй нададуть право присвоювати європейські номери підприємствам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Дончанин Показати IP 6 Листопада 2014 11:39
Правда в статье забыли дописать то, что все молочные продукты должны быть приготовлены из молока, полученного машинной дойкой. Следовательно, такой молокозавод НИКОГДА не купит молоко с подворья либо мелкого хозяйственника.
Дід Панас Показати IP 6 Листопада 2014 11:52
Можна я посміюсь з глухих телепнів яким це говорили ще весною 2014
Изя Шнеерзон Показати IP 6 Листопада 2014 12:14
"ЧОМУ УКРАЇНСЬКЕ МОЛОКО НЕ ПОТРІБНЕ В ЄВРОСОЮЗІ" потому, что и сама Украина там не нужна.
Света до Изя Шнеерзон Показати IP 6 Листопада 2014 12:41
Ти олень, мяко кажучи!
сірий вовк Показати IP 6 Листопада 2014 12:40
Приємно, що вже й дехто з чиновників починає тверезо дивитися на ситуацію і визнавати чорне чорним, а біле - білим.
Йухан Показати IP 6 Листопада 2014 13:55
Дід плп пнх
Лучанин Показати IP 6 Листопада 2014 14:13
Дорогі друзі, спір марний! В Європі молочні продукти дешевші ніж в Ураїні, тому нашим олігархам і не вигідно продовати молочку в Європу.
луцьк Показати IP 6 Листопада 2014 14:51
Самі поп'єм молоко. Краще нашого молока нема ніде, бо там корови їдять гамняний корм.
Хлоп до луцьк Показати IP 6 Листопада 2014 16:24
Вiрно! Через те там виростають гавнянi люди, якi хочуть пити тiльки гавняне молоко та не хочуть бачити велику неньку з найкращим молоком бiля себе!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus