USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чому «OtVinta» замінив американське кантрі українським фольклором

5 Серпня 2016 17:59
Вторинність сучасної музичної культури і повернення до витоків: рокер та художник Юрко Журавель розповів, чому «OtVinta» не копіює популярні музичні стилі.

Про це йшлося під час гутірки з художником та рокером Юрком Журавлем 5 серпня у рамках фестивалю «Бандерштат».

Українська і російська музичні культури – вторинні стосовно європейської чи американської, зі слів рокера.

«Вони вже ганяють на «формулі-1», а ми пересідаємо з колісниць на «Запорожець»», - зауважив Юрко Журавель щодо сучасної прогресивної музики.

З його слів, молодь переважно слухає «те лайно, яке пре з брехунців і кожної праски». Коли гурт «Ot Vinta» починав грати, були популярними «брутальні» стилі. Замість того, щоб наслідувати моду, музиканти вирішили повернутися до витоків: рокабіллі є симбіозом негритянського ритм-енд-блюзу та американсько-ірландського кантрі, а вони взяли замінили кантрі українським фольклором, що є значно цікавішим. Гурт запам’ятовують на фестивалях чудернацькою поведінкою на сцені і у музичному плані. Повернення до витоків, мовляв, не заважає слухати сучасну музику.

«Експериментуйте, не слухайте порад, навіть моїх», - звернувся Юрко Журавель до молоді.


Під час гутірки музикант також розповів про те, як гурту «Ot Vinta» заборонили в’їзд на територію Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus