USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому заступниця Гонтаревої захищає російські банки. Думка

8 Лютого 2017 15:15
Заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова днями заявила, що загрози російських банків в Україні немає. Цікавим є той факт, що Рожкова - колишня цивільна дружина голови правління Промінвестбанку, а також те, що НБУ видав Промінвестбанк, що належить держбанку уряду Росії, кредити на суму 1,1 млрд гривень. Про це написав у мережі редактор програми Гроші, креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубинський.

Нагадаємо, заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова заявила, що російські банки не несуть загрози для України, інформує "Сегодня".

"Ми не бачимо там загрози. Для них сьогодні є два можливих шляхи: або знайти нового власника, або скорочувати обсяги присутності на нашому банківському ринку", - наголосила свого часу Рожкова.

Своєю чергою, редактор програми "Гроші", креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань "1+1" Олександр Дубинський наголосив у своєю дописі в мережі: "Сепаратисти контролюють тільки 7% нашої території. А російські банки - вже понад 40% українського фінансового ринку! Гроші майже кожного третього українця - через особисті та корпоративні рахунки".

З його слів, з такою часткою контролю над банківським ринком Кремлю навіть не треба воювати з нами.

"Коли заступник глави НБУ Рожкова в черговий раз буде розповідати про "хороші російські держбанки", я хочу, щоб ви пам'ятали одну важливу деталь. Глава правління Промінвестбанку Андрій Рожок довгий час був цивільним чоловіком пані Рожкової. У них є спільна дитина", - йдеться у повідомленні.

З його слів, Рожок і Рожкова разом працювали в банку "Аваль", а потім він переїхав за нею в Одесу, в Фінбанк. Поки Рожкова працювала в банку "Платинум", Рожок працював в іншому російському держбанку - Ощадбанку Росії.

"Після переходу Рожкової в НБУ, Рожок став головою правління ПІБу. Тому коли Рожкова захищає російські банки - в цьому вбачається дуже гострий конфлікт інтересів, за який платимо ми, платники податків. Нагадаю, НБУ видав Промінвестбанку (належить ВЕБ, держбанку уряду Росії) кредити на суму 1,1 млрд. грн", - додає Дубинський.

Окрім того, додає, що глава НБУ Гонтарева нещодавно зустрічалась з главою ВЕБ Сергієм Горьковим, обговоривши з ним підтримку при продажу Промінвестбанку.

"Виходить, що Рожок, Рожкова і Гонтарєва - майже одна сім'я. Правда, не шведська. А скоріше - російська", - додає Дубинський.

До слова, нагадаємо, депутати Волинської обласної ради ухвалили звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо звільнення голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Люди Показати IP 8 Лютого 2017 16:06
40% ???? Тому що банки-схеми українських політиків та бізнесменів лопають як бульбашки після обдурення народу. Який російський банк закрився за 2014-2016 рр !? Ніякий! Бо там хоть трохи ведуть чесний бізнес, а не позабирають в бідних пенсіонерів депозити, а потім закриваються, націоналізовуться. Ганьба не заступниці Гонтаревої, а людям, які свідомо дурять свій народ.
Анонім Показати IP 8 Лютого 2017 18:28
тому що " наші " продають Украіну, Не Ізраіль же продавати -це іхня прабатьківщина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus