USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи курсуватиме луцька маршрутка №4 до дачних масивів узимку

1 Листопада 2016 17:45
Автобусний маршрут №4 (Залізничний вокзал-Вересневе) курсуватиме у зимовий період до дачного масиву «Калина». У цьому запевнив директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка, - повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

Не один рік у Луцьку з наближенням зими виникають проблеми із розкладом руху маршрутки №4 “Залізничний вокзал” –“Дачний масив “Калина”. Перевізники намагаються зекономити і зменшують на маршруті кількість машин, вважаючи, що дачний сезон завершився і людей до кінцевої зупинки їздить менше. Пасажири обурюються такими рішеннями і вимагають не змінювати розклад руху, до якого звикли.

Десятки жителів Луцька, які мають ділянки на території масивів “Промінь” і “Калина”, що в Луцькому районі, занепокоєні зміною розкладу руху маршрутки №4. Із 1 листопада, за їх словами, вона не їздить до кінцевої зупинки “Дачний масив “Калина”. Обурені лучани і ті, хто живе на масиві, прийшли до приміщення облдержадміністрації.

Поки їх представники спілкувались із керівництвом департаменту інфраструктури та туризму, Євдокія Маслюк, яка уже 8 років має ділянку на масиві, розповіла, що така ситуація повторюється щороку:

– Тільки підходить сезон — 1 листопада — маршрут відміняють. Дуже багато людей живуть на масиві. Дітки в школу ходять. Цей маршрут потрібний вкрай. Як пенсіонерам вижити в такий складний момент – я просто не знаю.

Зі слів Анатолія Завацького, представника мешканців масиву “Калина”, там постійно проживає 120 сімей. Багато людей зводять будиночки, в яких можна зимувати, молодь будується, пенсіонери, старше покоління проживає. А з ДПЗ добратися до масиву практично нереально – ніякий траспорт не ходить, лише “четвірка”.

Позаміська маршрутка №201 “Залізничний вокзал”- Промінь” не вирішить проблему, адже курсує вулицею Львівською, вважає Алла Хринюк. До того ж, проїзд 201-ю дорожчий удвічі.

Директор департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка впевнений, що все вирішиться на користь громадян.

За словами посадовця, четвертий маршрут — один

із прибуткових, там завжди багато пасажирів. Проблема — у дотриманні графіку руху перевізником.

– Головне, щоб відправки були згідно із Законом України. Тому що між відправками має бути проміжок часу, щоб на зупинці зібралися люди, – каже Іван Мирка. – Перевізник свої відправки погодив і все. Ніхто ні про яку відміну мови не веде. На “четвірці” все буде добре. Все буде так, як воно цей рік працювало. Ми розробили хорошу схему разом із міською владою, і ніхто там нічого відміняти не буде, – запевнив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
А2А Показати IP 1 Листопада 2016 18:56
сьогодні о 18-50 маршрутка №4 розвернулась на кінцевій 9а і поїхала в місто. Кому вірити- своїм очам чи чиновникам?
Дачник Показати IP 1 Листопада 2016 19:48
Мирка велике бреехло. Він все робить для того щоб 4маршрут не їздив на дачний масив. А косив гроші 201 маршрут бо в нього все там схвачено. Нам дачникам це відомо. Вже другий рік з облрадою воюємо. ГАНЬБА Мирці і його клєркам!!!!!!!
Петро Показати IP 1 Листопада 2016 22:39
Мирка кришує201 маршрут, тому і виникають проблеми з 4(коли і як їздити,щоб не мішати 201).Якщо не йшлося про відміну, то чому погодження писав сьогодні , коли прийшли незадоволені люди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus