USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи матимуть волиняни світло на новорічні свята

28 Грудня 2014 11:55
Імовірність того, що графік аварійних вимкнень введуть у святкові дні - дуже низька. Про це «Громадському.Волинь» розповів заступник директора з технічних питань ПАТ «Волиньобленерго» Святослав Дмитроца.

"Області західного регіону, зокрема Рівненська, Волинська, Івано-Франківська, Львівська - це зразкові регіони, які чітко дотримувалися вказівок з обмеження споживачів в попередні періоди. Я думаю, що певною мірою і не будуть задіюватися ці аварійні графіки під час новорічних свят. Сподіваюся. Можливо якісь незручності все ж будуть, але тільки до 21 години вечора", - прокоментував Дмитроца.

З його слів, якщо волиняни економитимуть електроенергію самостійно, то її не доведеться так часто відключати. За майже місяць аварійних вимкнень дефіцит потужності на Волині вдалося скоротити з 3000 до 900 мегават на сьогодні.

Заступник директора з технічних питань ПАТ «Волиньобленерго» розповів про головні причини вимкнень електроенергії на Волині та дав кілька простих порад, як волинянам економити енергоресурси.

"Обєктивна причина вимкнень - дефіцит потужності в енергосистемі. Нині ситуація стабілізувалася за рахунок введення в роботу тих блоків на атомних електростанціях, які перебували в ремонтах. Нині проблема у 900 мегават і вона пов'язана з тим, що низка блоків на теплових електростанціях досі перебувають в ремонтах. Однак основна проблема, що змушує застосовувати графіки відключень електроенергії - нестача палива, вугілля на теплових електростанціях, що пов'язана, перш за все, з подіями, які відбуваються на сході нашої держави. Там знаходиться більшість сировинних ресурсів для теплових електростанцій", - пояснює посадовець.

І додає, що нині дещо покращився баланс по енергосистемі. З середи, 24 грудня, аварійні вимкнення не застосовували (за станом на 26 грудня), а вимкнення відбувалися хіба що у зв'язку з погодніми умовами чи несправністю обладнання.

Чи довго ще доведеться волинянам миритися із незручностями, Святослав Дмитроца вважає, це поки важко передбачити. "У найближчі дні починається похолодання. Очікується більше навантаження на мережу, відтак збільшиться попит і на споживання елетроенергії. Імовірно, аварійні вимкнення знову доведеться застосовувати", - додає він.

З його слів, вимкнення триватимуть доки не стабілізується ситуація з постачанням палива на наші теплові електростанції. Каже, аби покращити ситуацію волинянам потрібно економити електроенергію самостійно. "Не користуватися електроенергією без потреб, використовувати енергозаощаджуючі освітлювальні прилади, намагатися перевести навантаження з пікових годин на більш вечірні, тобто користуватися потужними побутовими приладами саме у час, коли навантаження в мережі є найменше", - радить Дмитроца.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
месник Показати IP 28 Грудня 2014 12:13
З Нашою Владою, Нам світить тільки світло в кінці тунелю!!!! Більше нічого!!! Кіслород ще не забудьте перекрити Уроди!!!!
Корінний лучанин до месник Показати IP 28 Грудня 2014 12:45
"Нам світить тільки світло в кінці тунелю!!!! " - ТІЛЬКИ ТУНЕЛЬ, С..А , НЕ ЗАКІНЧУЄТЬСЯ.
валік Показати IP 28 Грудня 2014 13:44
вроді вже світло не виключають в луцьку чи не так?
Анонім до валік Показати IP 28 Грудня 2014 13:54
Чи не так...
рома Показати IP 28 Грудня 2014 14:05
свічку запалим романтично.салют бахним красиво
вова до рома Показати IP 29 Грудня 2014 11:33
а потім по літрі бахнем і спати мордой в олівє

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus