USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи залишили рейдери у спокої волинський завод. Нові деталі

21 Жовтня 2015 22:15
Стали відомі нови деталі захоплення Нововолинського олійно-жирового комбінату. Адміністратор олійно-жирового комбінату Вікторія Бубела розповіла, як саме відбувалося рейдерське захоплення підприємства. Про це повідомляє БУГ.

Нагадаємо, що офіційна причина захоплення підприємства – майно, що перебувало під заставою, забрали у попереднього керівника через неспроможність виплатити борг банку ПУМБ.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 15 жовтня о 15.30 біля Нововолинського олійно-жирового заводу зібралися представники Цивільного Корпусу “Азов”, які розпочали акцію протесту проти рейдерського захоплення підприємства. На допомогу ЦК «Азов» приїхали і інші патріотично налаштовані особи. У коментарі ІА Волинські Новини керівник ЦК «Азов» у Нововолинську Максим розповів, що це - реакція нововолинських активістів на рейдерське захоплення заводу людьми Ахметова.

Зі слів адміністратора заводу Вікторії Бубели, бандитське захоплення здійснили приблизно 50-100 чоловік спортивної статури в чорній формі, які, виламавши вертушку, вдерлися на підприємство. Підставою для цього група захоплення вважала ухвалу Дніпропетровського господарського суду.

В цій ухвалі, згідно з якою банку ПУМБ було надано право на взяття на відповідалне зберігання майна підприємства.

«Ухвала суду - це не постанова суду, зберігання - це не володіння. Тобто, маніпулюючи цими термінами було здійснено захоплення підприємства. Мене просто закрили в кабінеті, забрали засоби зв'язку, посадили в кабінеті двох чоловіків і з кабінету не випустили», - розповідає у Вікторія Бубела.

На підприємстві залишилия закриті документи працівників. Проти колективу підприємства, таким чином, були вчинені неправомірні заходи.

«У нас є кредитний договір та кредитні зобов'язання відносно банку ПУМБ. Ніхто від цього не відмовляється, це наші зобов'язання, яких ми будемо дотримуватись».

8-го жовтня у Дніпропетровському апеляційному господарському суді ми отримали постанову, згідно з якою всі рішення, які були вказані в ухвалі (згідно з якою проводився захват), були скасовані. Людям було надане право взяти обладнання, майно на відповідальне зберігання. Після відповідального зберігання - картина жахлива: поламано, побито, розкидано. Встановлені барикади. По периметру території підприємства - встановлені шумо-звукові розтяжки».

Люди, які місяць часу знаходилися на території підприємтсва залишили після себе гори бруду, битих пляшок. Відкриті чомусь шафи з дуже дорогою електронікою.

«Ми повернулись на підприємство, і наша основна мета - повернути завод до життя», - каже адміністратор.

Ті люди, які були на території, залишилися в місті Нововолинську. Людей в чорному, зі слів пані Вікторії, можна побачити поблизу магазину, гуртожитку. Вони контролюють, що робиться на підприємстві - з камерами та фотоапаратами. Людей у спокої не залишили.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
вася Показати IP 21 Жовтня 2015 22:53
Чому дивуэтесь ми ж тепер по новому живемо. Такі б події трапились 2 роки назад то уже б було чп на всю Україну.
Анонім до вася Показати IP 22 Жовтня 2015 08:10
Какие мелочи. Вчера был бой в центре Киева - наблюдая это можно покушать попкорн. А здесь - всего навсего захватили завод.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus