USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський бізнес співпрацює з селом

3 Липня 2014 18:10
Вдалі приклади взаємодії волинського бізнесу з місцевою громадою все ж є. У цьому впевнена голова Турійської районної ради Ольга Черен.

Про те, що турійський агробізнес є соціальним посадовець розповіла під час пленарної частини наради-семінару з організації проведення жнив 2014 року.

З її слів, агропромислові господарства є основним бізнесом у Турійському районі, з яким місцева влада тісно співпрацює для реалізації соціальних проектів. Зокрема, це господарство «АМіЛА», СВК «Дружба», СВК «Батьківщина», фермерське господарство «Перлина» та інші структури

«Говорячи про ці підприємства та їх керівників, можна з впевненістю сказати, що це – соціальний бізнес».

Голова місцевої райради розповіла, що коштом місцевих бізнес-структур в регіоні ремонтують дороги, організовують благодійні вечори, культурно-масові заходи, тощо. Зокрема, СВК «Слава» у 2006 році капітально відремонтувала дорогу в селі, витративши на це з власного бюджету близько 150 тисяч гривень. Також кошти на реалізацію соціальних проектів збирають і під час благодійних вечорів за участі перших осіб району та представників бізнес-структур. Таким чином, для прикладу, вдалось відремонтувати музичну школу в одному з сіл та дитячу відділення місцевої лікарні.

«За півтори години благодійного вечора ми зібрали близько 60 тисяч гривень. Ще більше як 100 тисяч на матеріали дав Роман Володимирович (Роман Микитюк, депутат облради, власник господарства «АМіЛА», - авт.), - пригадує голова Турійської районної ради Ольга Черен.

Силами агроформувань привели до ладу і місцевий стадіон, де відновили покриття та зробили необхідний ремонт. На цьому місці організували і футбольну першість району – «Турійське футбольне мінієвро». Згодом тут планують облаштувати тенісний корт.

Чималий вклад у розвиток села Радовичі Турійського району зробило підприємство «АМіЛА». Так, коштом підприємства не лише повністю відремонтовано місцевий сільський клуб – організація фінансує і служби, які стоять на варті порядку і добробуту громадян. Зокрема, це пожежна служба, яку організували коштом «АМіЛИ» - пожежний ГАЗ-66 та насосна помпа несуть варту і вдень, і вночі та готові відправитись на місце стихійного лиха.
Поруч власними силами підприємство облаштувало і фельдшерський пункт з сучасним обладнанням, необхідним для допомоги місцевим.
А коли виникла необхідність у забезпеченні фельдшера транспортом, придбали сучасний медичний автомобіль.

«Обслуговуємо 6 населених пунктів, допомагаємо місцевому населенню, яке потребує медичної допомоги», - розповідає місцевий лікар Петро Бойчук.
Не оминуло увагою підприємство і місцеву міліцію. Тут облаштували дільничний пункт. А нещодавно вручили інспектору Олексюку Олександру, який обслуговує 14 сіл, ключі від автомобілю «Нива» та від квартири, яка знаходиться поруч з місцем роботи.
До слова, місцеві служби «101», «102» та «103» знаходяться на матеріальному забезпеченні господарства «АМіЛА»: паливо для автомобілів, ліки та інші необхідні речі закупляють коштом підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Знайома Показати IP 3 Липня 2014 18:31
Молодець Роман Володимирович!
хапуга ваш Роман! І до Знайома Показати IP 3 Липня 2014 19:58
коментар було видалено
хапуга ваш Роман! І до Знайома Показати IP 3 Липня 2014 19:58
коментар було видалено
До всіх Показати IP 3 Липня 2014 22:10
Рома так тримати ми з тобою за одно керуй сміливіше ти вже давно маеш бути губернатором
Анонім Показати IP 5 Липня 2014 03:03
Губернатори в Рассеє.В Україні голова , очільник.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus