USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чим годує держава волинян в садочках і школах?

10 Грудня 2013 17:44
У молочних продуктах для дитячих та підліткових закладів на Волині використовували заборонені речовини, - інформує прес-служба департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Так, фахівці ДП «Волиньстандартметрологія» відібрали 34 зразки масла вершкового, сметани, сиру твердого та сиру кисломолочного для проведення досліджень на наявність рослинних жирів у 29 об’єктах Волинської області, а саме – дитячих та підліткових закладах.

Згідно з результатами проведених випробувань, з 34-х зразках молокопродуктів - 19 не відповідали вимогам нормативної документації.

Зокрема виявили наявність рослинного жиру у 12 зразках масла солодковершкового, у 3 зразках сиру твердого, 2 зразках сметани, 1 зразку сиру кисломолочного та один вид сирного продукту.

Виробники, постачальники неякісної продукції та місце відбору зразків:


Відповідно до Закону України “Про молоко та молочні продукти” статті1, статті 6, вищезгадані найменування продукції, не можна віднести до традиційної молочної продукції, оскільки у виробництві традиційних молочних продуктів забороняється використовувати жири та білки немолочного походження, а також будь-які стабілізатори і консерванти. Тому цю продукцію можна вважати фальсифікатом.

Під час обстеження дошкільного навчального закладу «Сонечко» в Горохові встановлено, що для харчування дітей використовувався сирний продукт, який не належить до молочної продукції.

Вищеперераховані невідповідності привели до реалізації продукції, яка не відповідає вимогам нормативної документації, а замовниками не встановлений і не проводиться контроль продукції на вміст рослинних жирів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus