USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Чистка» вулиць Луцька: на місці гаражів утворилися смітники

11 Грудня 2015 11:30
Хвиля демонтажу гаражів на подвір’ях багатоквартирних будинків триває у Луцьку. Чи не найбільше цей процес зачепив «спальний» 33-ий мікрорайон. Лише у цій частині міста уже знесено десятки металевих споруд і це ще не кінець. Однак, подекуди така «чистка» вулиць не лише збільшує площу вільної прибудинкової території, а й оголює інші проблеми... Про це інформує Слово Волині.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що, свого часу, виконком ухвалив рішення знести 25 тимчасових об’єктів у Луцьку, ще 117 чекають своєї черги й понад 300 об’єктів - в полі зору муніципалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬКІ МУНІЦИПАЛИ ЗНОСЯТЬ ГАРАЖІ НА ТЕРИТОРІЇ ОСББ

Близько місяця тому гаражі демонтували на розі трьох проспектів – Соборності, Молоді та Відродження (в дворі біля Волинської обласної стоматологічної поліклініки). Одночасно із знесенням «черепашок» на цій території вирубали дерева, але гілля не вивезли, а залишили на місці. Ситуацію погіршує ще й те, що туди почали зносити власні побутові відходи місцеві мешканці, незважаючи на те, що у дворі є щонайменше чотири сміттєві баки. Як наслідок – в дворі житлових будинків утворилось ціле сміттєзвалище.

У виникненні сміттєзвалища винні самі ж лучани...

Чиновники вважають, що знесення гаражів до виникнення сміттєзвалища не причетне, мовляв, лучани самі перетворюють власний двір на вигрібну яму.

Так, начальник відділу муніципальної поліції Луцької міської ради Юлія Сиротинська переконує, що сміття, яке залишилось після демонтажу незаконно встановлених споруд, вивезли протягом 24 годин, а те, що «прикрашає» прибудинкову територію зараз, принесли мешканці навколишніх будинків.

Очільниця муніципальних поліцейських каже, що про цю проблему уже повідомляли департамент житлово-комунального господарства та начальника відділу благоустрою, тож тепер прибиранням території повинні зайнятись комунальники.

Зі слів жінки, якщо муніципали зафіксують факт викидання сміття у неналежному місці, з порушника можуть стягнути штраф у розмірі від 340 до 840 гривень, однак, «інспектори не можуть чергувати на сміттєзвалищі».

Водночас Юлія Сиротинська зазначила, що на території, де зрізали дерева, невдовзі будуватиметься футбольне поле. Тому про прибирання ділянки варто запитати також керівництво дитячо-юнацького спортивного комплексу «Адреналін», адже саме ця організація здійнюватиме будівництво.

На місці звалища планують звести футбольне поле

Директор спортивного комплексу Андрій Харченко підтвердив майбутнє будівництво футбольного поля, однак, точних термінів зведення чоловік назвати не зміг, мовляв, лише виділення ділянки та знесення гаражів від міської ради довелось чекати три роки. Наразі ж розробляється проектно-кошторисна документація. Але вже відомо, що крите футбольне поле займатиме приблизно 65 метрів у довжину та 47 – у ширину, що трохи більше, ніж половина стандартного поля. На новому спортивному майданчику планують проводити змаганні під керівництвом Федерації футболу України.

Щодо прибирання підприємець зауважив, що розчистити територію досі не могли через відсутність техніки. Проте у міській раді обіцяють, що відповідні машини нададуть на початку наступного тижня.

Тож, якщо буде хороша погода, зрубані дерева подрібнять та вивезуть з міста, а разом з ними – сміття.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
вк Показати IP 11 Грудня 2015 13:51
Наші люди це ...... Як це гадити фактично собі ж під ноги?! Тим більше, що сіттеві контейнери на кожному кроці. Культуру поведінки треба вводити окремим предметом з 1 го класу!!!!
Анонім до вк Показати IP 11 Грудня 2015 14:07
Культура поведінки закладається вдома. Які батьки - такі й діти.
Галина Показати IP 11 Грудня 2015 14:31
Так там сміття,яке повикидали після ремонтів, що робили в гуртожитку, загадили всю територію будвідходами...навіщо вивозити, якщо можна повикидати... просто замаскували були гаражами...
123 Показати IP 11 Грудня 2015 22:58
Що ви розказуєте, яке футбольне поле? Вже вісім років говориться про будівництво на цій території музичної школи. А насправді гаражі позносили, бо ділянку продали Чорнусі під будівництво .. Кому це вигідно? Догадайтеся самі. Ламати не будувати...Ми знаємо як було в історіїї до основанія а затем..ми наш ми свой в даному випадку світ побудуємо. Сиротинська просто виконувала замовлення багатиньких людей, які хочуть вкласти свої грошики, вкравши кусок землі у вигідному районі. За деякий час побачити як будуть розвиватися події за романюковським сценарієм... Мабуть потрібно, перед тим як нищити чужу приватну власність не зважаючи на закони подумати а яка ж альтернатива... Але хто ж про бідних людей думає... Мабуть так само потрібно поступати і з багатинькими буратінами, йти і брати все що кому потрібно з їхньої приватної власності. на допомогу брати муніципальну поліцію. а рішення можна прийняти зібравшись всім разом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus