USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ДАІ вийде на дороги з удосконаленими «Візирами»

1 Серпня 2011 10:29
ДАІ України з дня на день чекає повернення сканерів швидкості TruеCam, відомих під назвою «Візир».
Нові прилади, розповідають в ДАІ, створені за допомогою NASA, – пише ТСН із посиланням на «Сегодня».
Три місяці тому «Візир-2» прибрали з доріг після того, як прокуратура виявила, що він не сертифікований, а отже, на основі його свідчень не можна було виписувати штрафи.
«Порушників, які перевищують швидкість, він вираховує за допомогою лазерного променя, після чого автомобіль зупиняємо і складаємо протокол. Лихачів з його допомогою можна виявити в два-три рази більше, ніж з будь-яким іншим», – розповіли про новий «Візир» інспектори ДАІ.
В Управлінні ДАІ МВС України інформацію про повернення приладів на дороги підтвердили.
«Відучора (з суботи, 30 липня) у нас з'явилося право використати ці прилади для контролю швидкості, – розповів заступник начальника ДАІ України Володимир Резніков. – Ми отримали необхідні висновки державної спеціальної служби технічного захисту інформації. Тобто ті документи, які вимагала генпрокуратура у своєму приписі».
За словами Резнікова, ці прилади вже почали використовувати в Києві, і поступово оснащуватимути ними регіональні ДАІ.
«В наявності у нас зараз є 137 таких приладів», – додав заступник начальника ДАІ.
Пристрій коштує 90 тисяч гривень.
Зі свого боку, водії кажеть, що головний мінус приладу – він може зафіксувати швидкість одного автомобіля-порушника, а звинуватити в порушенні можуть іншого.
У ДАІ це заперечують, переконуючи, що прилади працюють чесно.
За їх словами, удосконалений родич «Візира» не допускає помилок та не боїться судів. На машині, яка справді перевищує швидкість, пристрій ставить хрестик. Ця мітка метрологічно підтверджена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus