USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Де географічний центр Волині?

29 Вересня 2017 19:38
Географічний центр Волині розташований на території Дрозднівської сільської ради Ковельського району. Визначити географічні координати допомогли науковці, а відшукати їх на місцевості взявся краєзнавець і член Національної спілки журналістів України лучанин Валенти Люпа, - повідомляє ВРД НСТУ.

Валентину Івановичу – 70, а з Луцька на пошуки географічного центру області він вирушив саме на ровері. На карті краєзнавець заздалегідь позначив географічні координати центру Волині. Розповідає:

– Перший раз я “промазав” десь метрів на 800. Пішов я до Михайла Михайловича — завкафедри географії в нашому університеті, попросив перевірити. А він мене направив на кафедру кадастру – до Павла Панасовича. Я пішов до нього, познайомились. Він поправив мою похибку. А мене ще є товариш — професійний навідник стратегічних ракет. От я й його попросив перевірити. Він каже: “Так, ти вгадав!”.

Знайти центр Волині на місцевості визвалися школярі Дроднівської школи. На підмогу взяли із собою географа, директора школи Марію Долінську та голову сільради Ніну Колочун.

– Я тут живу недалеко. І ніколи не задумувалася, що саме в нашому селі, ще й недалеко від дому знаходиться географічний центр нашої області. Географічний центр Волині завжди вважався біля села Волошки. Тому ніхто не думав його переносити або шукати. Поки до нас не приїхав Валентин Іванович, який сказав, що вони з допомогою суспутника визначили, що цей центр біля нашого села Дроздні. І ми всі з радістю сьогодні прийшли поставити цей пам’ятний знак. Ми підтримуємо ідею Валентина Івановича, щоб при дорозі поставити знак. Щоб люди їхали і бачили, що то є центр Волинської області, село Дроздні…

В перспективі, при дорозі планують встановити і символічний вказівник, аби туристи не обминали пам’ятне місце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Геодезист Показати IP 29 Вересня 2017 20:54
Думаю поміг Павло Пилипович, а не Панасович
Савчук Вітя Показати IP 29 Вересня 2017 21:43
Допоміг СУСПУТНИК :) Без нього ше й зараз шукали б :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus