USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На чому цьогоріч заробить волинський АПК

14 Березня 2014 08:44
«Гнідавський цукровий завод» планує переробити майже півмільйона тонн цукрових буряків. Згідно з їх планом, це на 100 тисяч тонн більше ніж торік.

Про це йшлося під час наради з питань організації весняно-польових робіт у 2014-му році вчора, 12-го березня.

«Цього року наш завод планує отримати на переробку не менше 450 тисяч тонн цукрового буряка, що на 100 тисяч більше ніж торік. І ці наміри будуть супроводжуватися відповідними діями. Ми почнемо переробку з першого вересня, тому ми максимально зацікавлення в ранньому посіві цукрових буряків»,- наголосив голова правління ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Сергій Бондарук.

Окрім того, каже керівник, що зараз триває робота щодо посівної кампанії: «На сьогодні ми готові надати допомогу з посіву цукрових буряків. Нами підготовлено 4 посівних комплекси. А це 11 тисяч гектарів посівів, 8 тисяч гектарів з яких у Волинській області. Окрім того, ми маємо заявок на виконання робіт на 1400 гектарах землі, торік це було 980 гектарів. Ми не підняли ціни за роботи, вони такі ж як і торік: 230 гривень за сівбу і 190 гривень за культивацію, не включаючи вартості пального».

Посіви цукрового буряка на Волині збільшаться на 15%, у порівнянні з минулим роком, таку оцінку дає Сергій Бондарук.

Фахівці зазначають, що цього року дійсно вигідно садити цукровий буряк, адже можна буде добре заробити.

Зі слів директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрія Горбенка, окрім «Гнідавського цукрового заводу» буде переробляти цукрові буряки ще ПП «Європацукор». Інші два волинські підприємства під питанням.

Щодо того, скільки за цей цукор діставатимуть грошей з гаманців наші краяни, то начальник департаменту повідомив, що ціна коливатиметься від 7 до 8 гривень за кілограм: «Це вигідна ціна як для покупця, так і для виробників, адже собівартість зараз досягає 7 гривень. По 5 гривень точно ніхто вже цукор продавати не буде. Загалом же ми на Волині стільки цукру виробляємо, що в 1.5-2 рази перевищує потреби області, тому нам його точно вистачить.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus