USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Де у Луцьку створять центр реабілітації учасників АТО

15 Вересня 2014 10:12
Приміщення для облаштування центру знайшли в одному з медичних закладів Луцька.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 15 вересня.

Як розповіла заступник голови ОДА Світлана Мишковець, роботи розпочали з аналізу та підготовки кадрів для закладу. Протягом останнього тижня працівники ОДА відвідали Луцький гарнізонний військовий госпіталь, де спілкувалися з пораненими, керівництвом госпіталю, практикуючими психологами, які працюють у цьому напрямку роботи. Після цього відвідали госпіталь для ветеранів війни, де планують облаштувати базу для центру фізичної та психологічної реабілітації учасників бойових дій у зоні АТО та членів їхніх родин.

Тривають наради із науковцями, медиками, психологами ДСНС, релігійними організаціями. Для психологів планують організувати дводенні курси з підвищення кваліфікації, адже працювати у школі та працювати із людьми, які пережили війну – це різні речі. Після навчань планують утворити мобільні групи психологів по районах області.

Водночас паралельно працює консультативний пункт у СНУ імені Лесі Українки за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк», де консультативні послуги надають психологи учасникам АТО та членам їхніх сімей безплатно. Ще один такий пункт працюватиме у госпіталі.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив, що центр повинен запрацювати до кінця вересня, не як консультативний центр, а як центр реабілітації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тарас Чурило Показати IP 15 Вересня 2014 10:26
Побачивши те, що вони побачили, думаю що ніяка реабілітація їм не допоможе
Безпека. до Тарас Чурило Показати IP 15 Вересня 2014 10:30
Не треба бути таким піся містом!
Безпека. до Безпека. Показати IP 15 Вересня 2014 10:33
Все буде добре. І місце знайшли хороше-госпіталь для ветеранів війни. Молодець Гунчик

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus