USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Де в Європі найбрудніше повітря. Карта

19 Квітня 2018 08:14
Столиця Італії Рим є одним з найзагазованіших міст Європи. У Києві ситуація з чистотою повітря трохи краща, але теж нема чим похвалитися.

Про це свідчать дані дослідження Numbe, передає 24 канал.

У базі даних про рівень життя у світі зібрана інформація про те, яку відстань люди долають щодня автомобілем, їдучи на роботу чи навчання, і скільки часу проводять у дорозі. З огляду на ці дані аналітики вирахували, скільки щорічно викидів вуглекислого газу (СО2) припадає на одного пасажира в містах світу і скільки відповідно потрібно посадити дерев, щоб компенсувати потребу в кисні.

У Римі щорічно в атмосферу викидається 1406 кг вуглекислого газу на одного пасажира. Відповідно на кожного пасажира потрібно посадити 16 дерев, аби покрити потребу в кисні. 37% мешканців Риму добираються на роботу чи навчання своїм автомобілем, 17% – мотоциклом, 17% – автобусом або тролейбусом, 11% – потягом або на метро. Лише 6% людей у Римі ходять на роботу пішки і 3% – їздять велосипедом. При цьому 9% жителів столиці Італії працюють з дому.

На кожного пасажира в Італії припадає майже півтори тонни СО2 на рік!

Серед європейських столиць найзагазованішими є також Лондон, Париж, Мадрид, Бухарест, Стокгольм, Афіни й Київ. Кількість СО2 на одного пасажира в рік в українській столиці становить 1084 кг. Щоб компенсувати потребу у кисні, для кожного пасажира треба посадити 13 дерев.

У Києві теж не найкраща ситуація з чистотою повітря

Найзеленішими ж столицями Європи є Берн, Відень, Копенгаген, Берлін.

Швейцарія, Австрія, Данія і Німеччина – європейські країни з найчистішим повітрям
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинь Показати IP 19 Квітня 2018 08:26
В Луцьку, тут *йном смердить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus