USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Декомунізація: які вулиці Луцька потрібно перейменувати. ПЕРЕЛІК

6 Жовтня 2015 13:16
Перелік вулиць, які повинні бути перейменовані у рамках закону про декомунізацію до кінця листопада, обговорили члени робочої групи.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з питань організації виконання заходів, спрямованих на звільнення від впливу та наслідків комуністичної ідеології в усіх сферах життя міста 6 жовтня.

Озвучили пропозиції щодо перейменування низки вулиць, назви яких пов’язані з комуністичною ідеологією. Так, вулицю Володарського пропонують перейменувати на Дмитра Шумука.

Як пояснила працівник Українського інституту національної пам’яті Леся Бондарук, цей діяч перебував у лавах УПА, згодом відбував ув’язнення, був правозахисником, членом Гельсінської спілки, мешкав на Волині.

Вулицю Ванди Василевської пропонували перейменувати на вулицю загиблого у зоні АТО Володимира Прокопчука (перша назва вулиці – Піонерська, тому її вирішили не повертати). Вулицю Вацлава Воровського також планують перейменувати на вулицю Лобачевського (на честь цього українського математика вулиця була названа раніше). Вулицю Фурманова рекомендували перейменувати на честь волинського краєзнавця Миколи Куделі. Вулицю Бойка пропонували повернути стару назву Низинна. Своєю чергою, Леся Бондарук пропонувала назвати цю вулицю у центрі міста на честь Євгена Сверстюка. Втім, на його честь рекомендували назвати вулицю Ольги Коцько, що у мікрорайоні Гнідава.

Здійснити перейменування вулиць у рамках законодавства потрібно вже до кінця листопада. До слова, радитися з мешканцями вулиць у цьому разі (якщо йдеться про декомунізацію) не потрібно.

Йшлося також про доцільність перейменування вулиці Московської. Секретар Луцькради Сергій Григоренко радив не піднімати це питання, адже воно може викликати спротив мешканців вулиці.

У підсумку, затвердили перелік вулиць із пропонованими назвами (Володарського – на Дмитра Шумука, Ванди Василевської – на Володимира Прокопчука, Вацлава Воровського – на Лобачевського, Фурманова – на Теплу (стара назва вулиці), Бойка – на Низинну, Коротченка – на Миколи Куделі, Макаревича – на Дмитра Йовзика (героя АТО), Ольги Коцько – на Євгена Сверстюка, Жовтневу – на Хмільну (давня назва), провулок Червоноармійський – на провулок Повстанський). Одну з вулиць міста депутат міськради Павло Данильчук рекомендував назвати на честь Героїв Волинської Січі (сотні Самооборони, до якої належали четверо загиблих на Майдані волинян).

Окрім цього, рекомендували обговорити з мешканцями питання перейменування вулиць Московської та Ярощука, перейменувати проспект Президента Грушевського на Михайла Грушевського, вулицю Кравчука – на вулицю Академіка Кравчука. Вулицю Данила Галицького Павло Данильчук пропонував перейменувати на Короля Данила.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
жовтнева в точку Показати IP 6 Жовтня 2015 14:00
там тверезі не ходять.колись там на жовтневій10 у самогонщика дзигаря навіть мента застали
Сем Показати IP 6 Жовтня 2015 14:01
вулицю Кравчука – на вулицю Академіка Кравчука - хоч щось одне добре, все інше скорим часом знов перейменовувати.
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2015 14:10
Улицу Володарского, названную в честь выходца с Волыни, собираются переименовать. Собираются присвоить новое название улица Лобачевского, родившегося в Нижнем Новгороде и работавшего в Казани. Совсем украинский математик. Пардон, я забыл, что все Киевские князья приходили с Новгорода Великого. Правда Новгород Великий и Нижний Новгород - это "несколько" разные города.
Кріс Показати IP 6 Жовтня 2015 14:22
Людям нефиг делать
Анатоль_ Показати IP 6 Жовтня 2015 15:26
Хай спочатку людям дадуть хорошу пенсію дадуть та пільги, а тод вже і перейменовують на що хочуть, хоч по турецьки!
лучанка Показати IP 6 Жовтня 2015 15:39
А зробити на вулиці Бойка нормальну дорогу для початку не пробували?
ВОНО Показати IP 6 Жовтня 2015 15:54
ось воно наповнення міського бюджету. слава бюрократам
Юра Показати IP 6 Жовтня 2015 17:18
Вул Московська ніякого відношення до комуністичної ідеології не має в Росії є нормальні люди і Путін це не вся Росія
Кріс Показати IP 7 Жовтня 2015 08:51
Это же сидят товарищи с умными лицами, зарплату получают... а за что? Развелось дармоедов
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2015 11:52
Зараз і так людям сутужно, а вони як не пам'ятки зносять, то вулиці перейменовують! Лишні кошти з'явились,, ось , які проблеми в нашому місті, а так все у нас чудово??????????? Дурисвіти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus