USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

День кварталу від Фонду Ігоря Палиці: як святкує Привокзальний. Фото

16 Вересня 2018 17:18
Святкування у Привокзальному мікрорайоні – в розпалі. Сотні лучан поспішають у розвагах провести вихідний день разом із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

Численні жителі району та містяни з інших кварталів Луцька 16 вересня ще до початку масштабного дійства почали сходитися до майданчика за школою № 15, де й розмістилися основні локації свята.

Розваги тут можна знайти як для наймолодших, так і для осіб поважного віку. Зокрема, гості Дня кварталу вже оцінили дитячу виставу «Тхнусія і пантоміма», виступи колективів школи № 15, вихованців Творчої студії Наталії Журавльової та балетної студії «Жизель». Дітлахів розважають також анімаційною програмою, цікавими іграми, дискотекою, спортивними змаганнями та різноманітними творчими майстер-класами.

Дивіться ще: День кварталу на Привокзальному з Фондом Ігоря Палиці. Трансляція

До 16 години понад 1000 місцевих жителів зареєструвалися, аби взяти участь у розіграші призів, та отримали відповідні браслети. Будь-хто може повернутися додому з новеньким велосипедом, смартфоном, смарт-годинником, футбольними або баскетбольними м’ячами.
Перший заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Тарасюк пригадала, що минулого року в рамках проекту було організовано подібні святкування для чотирьох найбільших мікрорайонів міста: ЛПЗ, 40-го, Вересневого та 33-го.

«Тепер ми перейшли на менші райони, однак програму залишили попередню, аби не понижувати планку. Вона дуже насичена і включає як художню самодіяльність, так і спорт, виступи колективів. Наприклад, дитячі колективи, які виступають, прив’язані до району. Також ми вітаємо шанованих мешканців району – це голови ОСББ, голови створених Фондів розвитку навчальних закладів, директори підприємств тощо», – зазначила Лариса Тарасюк.
Вона розповіла, що цього року заплановано, включно зі святкуванням на Привокзальному мікрорайоні, провести три Дні кварталу. Попереду такі з свята організують для мешканців Кічкарівки та району вулиці Дубнівської. «Літом такі заходи ми не можемо проводити, адже в людей відпустки. На початку вересня якраз починається школа, а пізніше проводити святкування може завадити погода», – сказала Лариса Тарасюк. І додала, що у випадку затвердження проекту наступні Дні кварталу можуть відбутися вже навесні.

«Цього року до відзначення Дня кварталу долучилися комерційні структури, які вручатимуть подарунки. Таким чином ми підсилили проект. Ми не зменшуємо кількість подарунків від Фонду, водночас намагаємося додати заходу більшої атмосферності, адже свята для окремих мікрорайонів не влаштовують. Наприклад, ті заходи, які організовує міська рада, переважно відбуваються в центрі», – зауважила Лариса Тарасюк. Та поділилася, що на День кварталу Привокзального мікрорайону організатори очікують не менше 2000 учасників. Окрім того, відвідувачів не обмежують за місцем проживанням, тож на святкування до школи № 15 можуть приїхати мешканці й інших районів Луцька.

Як розповів депутат, підприємець Сергій Шкода, він вирішив долучитися до святкування, оскільки поряд знаходиться його округ. Тож у рамках дійства розіграють і газову колонку Bosch, яку він надав для конкурсу.

«Свято – це завжди добре, особливо якщо це привід зібрати людей, які мешкають поряд. Тут можна поспілкуватися, обговорити якісь питання, поділитися планами, тому такі заходи потрібно влаштовувати, адже вони об’єднують людей», – відзначив Сергій Шкода.
Керівник програми «Культура і духовність» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитро Зінько розповів, що саме в рамках цієї програми й реалізовуються Дні кварталу.

«Уже другий рік поспіль у мікрорайонах міста Луцька ми робимо таке свято, де можемо об’єднати людей, які зробили щось для цього району, і осіб, які прагнуть долучитися. Ми показуємо, що не лише вміємо спільно працювати, а й вміємо разом відпочивати. Тут можуть відпочити і діти, і дорослі. Для дітей виступає Творча студія Наталії Журавльової, є музичні конкурси, караоке, майстер-класи з образотворчого мистецтва, ліпки глиною, соломоплетіння. Також і найменші відвідувачі, і дорослі можуть почастуватися безкоштовно кулішем, побачити козацький устрій, ознайомитися з козацькою зброєю тощо», – розказав Дмитро Зінько.
«Ми хочемо не оминути жоден район із нашим святом», – наголосив він.

Радник міського голови, депутат, радник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ігор Поліщук, який, до слова, є випускником школи № 15 і обирався від цього округу, зазначив, що влаштовувати Дні кварталу – неабияка хороша традиція.

«Хочу скористатися нагодою і подякувати Фонду Ігоря Палиці за чудове міні-футбольне поле на території школи, а також за всі футбольні поля, які є практично біля кожної школи нашого міста. В жодному місті України немає подібного проекту», – підкреслив Ігор Поліщук.
Він зауважив, що сьогоднішнє свято особливе ще й із тієї причини, що цьогоріч саме 16 вересня в Україні відзначають День батька.

Святкування тривають, і попереду – відзначення шанованих мешканців району, розіграші призів та виступи хедлайнерів дійства – музичних колективів «Luciano» та «Partyfon».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus