USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депортацію українців із Польщі у Волиньраді назвали геноцидом

31 Жовтня 2013 13:41
Депутати облради планують звернутися до Віктора Януковича з клопотанням про гідне вшанування пам’яті наших співвітчизників, яких депортували з території Польщі у 1944-1951 роках. Про це стало відомо на засіданні постійної комісії Волиньради з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, ЗМІ.
Так, до голови облради ще влітку звертались представники товариства «Холмщина», які просили владу належним чином вшанувати пам’ять жертв депортацій та етнічних чисток, які відбувались у сорокові роки минулого століття. Приурочити заходи планують до 70-ої річниці початку депортації етнічних українців з території тогочасної Польської Народної Республіки.
Завідувач сектору у справах національностей управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Волинської ОДА Олександр Кравчук зазначив що це питання є дуже важливим в контексті поваги до нашого народу та нашої історії, та зауважив, що внаслідок дій країни-сусіда постраждало близько мільйона наших співвітчизників.
Разом із тим, депутат обласної ради Олександр Пирожик сказав, що під час сесії він зазначав, що роботу з відстоювання історичної правди потрібно зробити системною.

З його слів, нам варто переймати досвід тієї ж Польщі, адже там не обмежуються лише формальними рішеннями та ухвалами.
Члени комісії проголосували одноголосно за те, щоб рекомендацію проекту розглянули під час чергової сесії облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus