USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцький депутат на війні: про зброю, місцевих та умови життя

8 Червня 2014 10:19
Про те, що місцеві на Сході дійсно здають сепаратистам українських військових, та про умови перебування в зоні війни, розповів депутат Луцької міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Тарас Бас. «Ми ж там для них вороги, нас не чекають. Їм потрібен час розібратися, хто є хто», - каже депутат.

Нагадаємо, він добровільно вирішив поміняти сесійну залу на військовий полігон у непрості для України часи. Кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини свого часу під час одноденного візиту до Луцька поцікавитися, чому людина, яка має три вищих освіти – інженерну, фінансову та військову і є керівником КП «Автопарксервіс», вирішила записатися в добровольці.

Сьогодні ж він став командиром саперів.

«Я би, звісно, з вами зустрівся і відповів на всі запитання, але от уже майже два місяці, як в армії», – його перша фраза у телефонній розмові із кореспондентом, - пише Волинська газета. Тут, у Луцьку, у старшого лейтенанта Баса лишилася сім’я: дружина і троє дітей. Старшому уже 18, є ще 10-річний син та 4-річна донечка.

Під час розмови Тарас Михайлович розбирає речі: вони із хлопцями, каже, щойно дісталися Миколаєва і тепер дислокуються на полігоні Широкий Лан. До того жили у наметовому містечку на рівненському полігоні.

«Спали у наметах, було організовано польову кухню, триразове харчування, – розповідає уривками. – Загалом усе нормально».

Тепер їхню групу – а це відома сумними подіями 51-ша Володимир-Волинська механізована бригада, передислокували до Миколаєва. Тарас Бас зауважив, що вони чекають розподілу і ще не знають, у яку точку їх направлять.

Депутат має звання старшого лейтенанта і донедавна був офіцером у запасі. А зараз він – командир інженерно-саперного взводу. Під його відповідальністю – 11 бійців.

На питання, чи мають військовий досвід та щось уміють його підлеглі, Тарас Бас зазначив: «Уже вміють. За цей час у Рівному навчилися. А до того, звісно, служили в армії, але в різних військах».

Щодо зброї та засобів захисту депутат розповідає: «Бронежилета не маю, а от зброю – так. У мене – автомат Калашникова та пістолет Макарова».

Згадав Тарас Бас і про хлопців, загиблих під Волновахою: «Та нічого й ми толком не знаємо, що там сталося. Так, знав їх: ми жили у сусідніх палатках, спілкувалися, разом ходили на тренування. Просто так вийшло, що їх раніше направили у зону військового конфлікту. От і все…»

На запитання, чи правда, що місцеві жителі здають сепаратистам українських військових, Тарас Михайлович відповів ствердно. Але про Миколаїв, де він тепер, такого, ствердив, не скажеш. Це, з його слів, швидше стосується Луганщини і Донеччини – там такі випадки і справді непоодинокі.

«Мабуть, треба час, аби люди розібралися, хто є хто, – міркує з цього приводу військовий депутат. – Вони ж нас там не чекають, ми для них поки вороги…»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
123 Показати IP 8 Червня 2014 10:29
От за таких людей і треба голусувати. Хай Бог Вас береже.
Анонім до 123 Показати IP 8 Червня 2014 11:47
Його вибрав народ і він народу служить:) Слава Героям!!! Дійсно приклад гідний народного обранця!
галасуй до 123 Показати IP 8 Червня 2014 14:31
галасуй, не галасуй - все равно получишь.....
оце Показати IP 8 Червня 2014 10:45
є парадигматичний приклад для Данильчука і Ко.
Приклад для інших Показати IP 8 Червня 2014 12:44
На відміну від дармоїдів та рекетирів з Правого сектору котрі демонструють свій показний героїзм в боротьбі з пенсіонерами-держслужбовцями та придумують незаконну самодіяльну люстрацію, пан Тарас демонструє дійсний патріотизм та мужність і відданість ідеалам Майдану.
Юрій Показати IP 8 Червня 2014 12:46
Я вісім років працював з Тарасом на Континіумі, поважаю його патріотизм та відвертість. Мужній поступок, приклад для усіх захисників Вітчизни, а не для тріпачів. СЛАВА УКРАЇНІ !
Герой Показати IP 8 Червня 2014 12:53
Ти б краще , щось для Луцька зробив. А то гроші пропиваеш, а Луцьк в дер.. А не дай БОГ покалічать, то громада має ВАС доглядати......... Боєць ПС!
Анонім до Герой Показати IP 8 Червня 2014 19:46
чому ви бачите тільки тих хто мобілізований, що пють і таке подібне. Краще напишіть про себе, як живуть ті , що бояться їхати на схід, як масово в нас люди їдуть у москву , хоч кричать Росія агресор, про те більшість приховуються там, щоб їх не мобілізували. Чого про них нічого не пишите? Як таких людей назвати?
БОЕЦЬ до Анонім Показати IP 8 Червня 2014 22:56
Нехай прості люди їдуть та заробляють де хотять (росія, італія євро і т. д.). Це наша справа військових, вас захищати............
Анонім до БОЕЦЬ Показати IP 12 Червня 2014 01:03
хто важає себе військовими хай захищає , я не вважаю ,що всіх кого мобілізували з усіма порушеннями є військовими.
читач Показати IP 8 Червня 2014 13:18
Не то що Пустовіт (професійний військовий) і Ко , тримаються за свої крісла і кабінети щоб не забрали і проголошують промови із співчуттями рідним! Вперед на схід, і там не словами , а ділом, власним прикладом підіймати дух мобілізованих і боронити державу від сепаратистів!!!!
лучанин Показати IP 8 Червня 2014 13:36
Правий сектор ,самооборона , Данильчук К ,люстраційний комітет це приклад героїв на місцях де ще майже всі корупціонери сідять біля кормушки і моляться за те що скоріше все утихло уляглося і вони далі продувжували сосати кров з трудового люду
ПС Показати IP 8 Червня 2014 14:35
коментар було видалено
ПС Показати IP 8 Червня 2014 15:05
Чому видаляєте повідомлення. Журналісте......... Може люстрації захотіли!!!!!!!!!
ПС1 Показати IP 8 Червня 2014 15:06
А воно мабудь комуняка, заскучало за гілякою......
Бармалєй Показати IP 8 Червня 2014 16:20
Один-єдиний з-поміж засранців за яких ми голосували
Бармалєй Показати IP 8 Червня 2014 16:20
коментар було видалено
Порошенко Показати IP 8 Червня 2014 19:24
коментар було видалено
Наталка Показати IP 10 Червня 2014 16:23
Тарас завжди не словом ,а ділом доказував свою відданість Україні.
Бармалєй Показати IP 10 Червня 2014 21:26
Хто пише під моїм ніком . Уб*ю нєгодяя.
Бармалєй до Бармалєй Показати IP 10 Червня 2014 21:28
Прасті модер, це я перевтомився. Я це. видали сьогоднішній
Бармалєй до Бармалєй Показати IP 10 Червня 2014 21:28
Прасті модер, це я перевтомився. Я це. видали сьогоднішній

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus