USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Депутати не дозволили розпочати закриття шкіл у Володимир-Волинському районі

4 Червня 2015 11:48
Депутати Володимир-Волинської районної ради не погодилися надати дозвіл на початок процесу закриття шкіл у районі. Про це інформує «Вголос».

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в області до 1 вересня заплановано оптимізувати 26 шкіл 1-2 ступенів, зупинивши їхню діяльність та реорганізувати 8 шкіл.

Рішення про закриття та реорганізацію шкіл приймають органи місцевого самоврядування.

Учора, 3 червня, під час сесії Володимир-Волинської районної ради обговорювали питання закриття шкільних установ у районі.

Зокрема, питання «Про надання дозволу на оптимізацію мережі шкіл району» наполегливо пропонували внести в порядок денний начальник відділу освіти Володимир-Волинської РДА Алла Мельник та голова райради Андрій Оніщук. Утім, внесення цього питання, яке, по суті, надавало дозвіл відділу освіти РДА розпочати процес закриття невеликих сільських шкіл, депутати не підтримали.

ЧИТАТИ ЩЕ: УЧНІВ МАЛОКОМПЛЕКТНИХ ШКІЛ ВОЛИНІ ТЕПЕР ВЧИТИМУТЬ ПО ХАТАХ?

Нагадаємо, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик просив не ухвалювати поспішних рішень щодо закриття шкіл, а мотивувати їх прийняття після того, як будуть вирішені питання з розміщенням учнів, їх доставки до навчальних закладів за допомогою шкільного транспорту, а не маршрутних автобусів тощо.

Довідково.На Волині нараховують 157 малочисельних шкіл (20,5 % від загальної кількості). У 55 школах навчається до 20 учнів, у 53 - до 40 учнів, у 49 - до 100 учнів. У таких школах навчається 5205 учнів, у штатному розписі передбачено 1875 ставок працівників. У зв’язку зі збільшенням тарифів на енергоносії такі школи стають ще дорожчими. Окрім того, 11 районів області потребують коштів освітньої субвенції на введення у таких закладах додаткових посад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
депутат Показати IP 4 Червня 2015 12:53
Депутати"переймають"досвід сусідів-поляків,в яких давно вже проведена оптимізація навчальних закладів.А в школах В-Волинського району напевне всіх учнів менше як у Луцькій 26-й.От і нарікаємо на погане фінансування.А де ж воно візьметься.Чи може район має такі кошти?Дуже сумніваюсь.Ось так унас проходять реформи.
Додік до депутат Показати IP 5 Червня 2015 23:44
Ти не працюєш навіть близько до освіти, депутате. Мінуси слухай сюди, борець за народні гроші. 1- автобусами, як обіцяли підвозити будуть . А відвозити? У першачків 4 уроки. У старших -7. Де будуть першачки? Ти хоч, щоб твоя депутатська дитина шлялась 3 години. Груп продовженого дня не ждіть. В школі скорочуєють, що можна. 2- де працювати вчителям, яких є дуже багато хороших після закриття. Більше писати не буду, знайти можна більше 10 мінусів. І ніяка економія не варта сліз першачків і вчителів, які часто є єдиними годувальниками в сім"ї. А твоя депутатська рожа напевне є якимось дрібненьким клерком, без якого можна спокійно обійтись, на відміну від вчителя.:)
громадянин Показати IP 4 Червня 2015 12:57
Всі школи позакривати. Залишити тільки бари, магазини, ресторани.... Влада буде щаслива, коли народ отупіє.
Аня Показати IP 4 Червня 2015 13:55
закрити школи в селах це означає знищення села, яке в перспективі зникне з карти ..... геноцид нації...
Ізя. до Аня Показати IP 5 Червня 2015 23:46
Який поц ставить мінуси?
оля Показати IP 4 Червня 2015 14:42
Реформування все одно буде , бо це вимагае центр вiд областi, область вiд РДА, РДА вiд депутатiв.
депутат Показати IP 4 Червня 2015 14:49
Питання реоргацiзацii особисто доповiдала голова Володимир-Волинськоi РДА Василець, тому воно виносилось на розгляд депутатiв.ЖУРНАЛIСТИ ВИСВIТЛЮЙТЕ IНФОРМАЦIЮ ПРАВДИВО !!!!
школа Показати IP 4 Червня 2015 15:10
Сьогоднi не дозволили а завтра дозволять.
111 Показати IP 4 Червня 2015 19:18
А чому ви не пишете, що в тих школах сидить 5-10 учнів і на них працює завідувач школи, він же вчитель, який отримує зарплату директора великої школи? це перше! Друге - хто подумає і оцінить рівень знань дітей, де в класі-комплекті сидить учень першого та третього класу? Ви думаєте, що кожен з них отримує достатні знання? І тертє - хтось знає чим оснащені ті школи? Чи всі діти в таких школах знають, що таке спортзал чи комп'ютер? А ще є четверте, п'яте, шосте.... А між іншим шкільні автобуси регулярно їздять і підвозять дітей у великі школи.
Маю думку Показати IP 4 Червня 2015 19:22
я оце читаю "Волинські новини" і думаю, що робиться з освітою у Володимир-Волинському районі? Таке враження, що кожного тижня новини і зовсім не добрі. Новий начальник освіти керує по новому?
можливо до Маю думку Показати IP 4 Червня 2015 22:48
Ви прилетiли з iншоi планети ? А ВН з подачi некомпетентних журналiстiв передруковуе недостовiрнi новини. Читайте краще книжки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus