USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Депутати встановили правила роботи луцьких «нічників». ФОТО

25 Листопада 2013 17:12
Дозвіл на торгівлю після 22:00 зможуть отримати лише ті кіоски міста, на які не було багаторазових скарг від місцевих жителів.

Відповідне рішення «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території міста Луцька» прийняли депутати під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Так, начальник управління розвитку підприємництва та реклами міськради Олександр Козлюк розповів, що останнім часом всі більше містян скаржаться на порушення спокою поблизу нічних розважальних та торгівельних закладів міста.

Як зазначив Олександр Євгенович, насамперед це стосується закладів, які розташовані в межах житлових будинків. Чимало нічних кіосків, попри заборону міської ради, продовжують продавати спиртні напої. Біля таких «точок» збирається чимало шумної молоді, на яку скаржаться місцеві.

Таким чином, здійснювати торгівлю після 22:00 матимуть змогу тільки кіоски, на які не було неодноразових скарг зі сторони місцевого населення. А в нічних розважальних закладах, які працюють після 23 години, має бути охорона та камери відеоспостереження.

Проте в законності прийняття рішення щодо встановлення таких правил засумнівався виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Волині Юрій Анцух. Він зазначив, що органи місцевого самоврядування не мають права регулювати шум в нічний час, самовільно встановлюючи режими роботи. Мовляв, керуватись потрібно статтями господарського кодексу. Адже, з його слів, обмеження годин роботи та встановлення додаткових правил є втручанням в підприємницьку діяльність:
«Ви збираєтесь регулювати питання тим способом, на який ви не маєте права. Проблема є, її потрібно вирішувати, але законним шляхом», сказав Юрій Анцух.
На це заступник міського голови Тарас Яковлєв відповів, що згідно Закону України «Про місцеве самоврядування», органи місцевого самоврядування за погодженням з власниками встановлюють режим роботи закладів.

«А оскільки в законі не передбачено механізму, ми зараз робимо проект рішення на сесію міської ради, після чого буде встановлений механізм. Якби це було чітко передбачено законом, то ми цього питання навіть не розглядали б», - пояснив Тарас Володимирович.

В результаті депутати-члени профільної комісії проголосували за відповідне рішення міської ради «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території міста Луцька».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я бачу два депутута Показати IP 25 Листопада 2013 20:33
де кворум? я бачу два депутата!!!
Небагатослівний Показати IP 25 Листопада 2013 23:07
...Органи місцевого самоврядування за погодженням з ВЛАСНИКАМИ встановлюють режим роботи закладів....-оце суть проблеми. Так що усі часові обмежання поза чинного занодавства!!!
Ольга Показати IP 26 Листопада 2013 09:48
Забрати цей розсадник алкоголіків, що на зупинці школа № 24 м.Луцька. Там з-під поли продають студентам і дітям сигарети.Вночі своя клієнтура бере горілку, а поруч же ПТУ-9,школа 24.Вже скільки не скаржилися на цього генделика, а результату нуль.Поруч три магазини "Тростянецькі ковбаси","Шанс","Наш край",хлібний ларьок.Для чого там цей гендик?Відмиває грошенята чиясь пасія,якогось чиновника жіночка.До реч хамка світова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus