USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Державне бюро розслідувань може не відбутися, - Матіос

9 Жовтня 2017 23:23
У мене є питання до пана Романа Майданика, який очолює комісію із відбору кандидатів на посаду керівника і заступників Державного бюро розслідувань. Невже комісія не може колегіально спромогтися призначити проведення перевірки на поліграфі?

Таку думку висловив заступник генерального прокурора України, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос у ефірі програми «HARD з Влащенко» на телеканалі ZIK.

«Я маю передчуття, що ДБР навіть гіпотетично не відбудеться. Я до сьогоднішнього дня не можу зрозуміти, чому з моменту створення комісії по відбору кандидатів на голову і заступників ДБР, не відбулося заключних двох етапів? А зокрема, проведення офіційного поліграфу 19-ти кандидатів та співбесіда для обрання тих чи інших кандидатур, які Прем’єр-міністр подасть Президенту», – зазначив Матіос.

Головний військовий прокурор зауважив, що Кабінет міністрів уже прийняв відповідне положення про поліграф, яке також затвердило й Міністерство охорони здоров’я. Відтак, усі необхідні процедури були зроблені ще влітку.

«У мене є питання до пана Романа Майданика, який очолює комісію. Чому він не спроможний втілити теорію в практику? Я не розумію причини не проведення конкурсу. Невже комісія не може колегіально спромогтися призначити проведення поліграфу. Або ж вони знову чекають на грантодавців чи месію, які їм вкажуть, хто ж має стати головою ДБР?» – наголошує прокурор.

Також Анатолій Матіос підкреслив, що Державне бюро розслідувань мало б запрацювати 20 листопада 2017 року. Натомість комісія вже більш як рік не може встановити алгоритм відбору кандидатів на посаду керівника ДБР і його заступників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВОЛОДЯ ЗГОРАНСЬКИЙ Показати IP 10 Жовтня 2017 14:26
Своя рука= владика! Що хочу те й ворочу! В мутний води кажуть риба водиться й ловиться?? Нема ДБР нема й проблем! Кум ,сват знають що роблять...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus