USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Державне телебачення охрестили «совком»

4 Серпня 2014 19:00
Обласні держтелерадіокомпанії – глибокий совок, який опирається перетворенню на суспільне телебачення, - вважає генеральний директор Національної телекомпанії України.

Так, гутірка з генеральним директором НТКУ Зурабом Аласанією відбулася у рамках фестивалю українського опору «Бандерштат-2014: перезавантаження» 2 серпня.

Він розповів бандерштатівцям про те, чому важливим є створення суспільного телебачення. З його слів, комерційні ЗМІ стають іграшкою для тих, хто має бізнес, а коли стають впливовими, засновники їх використовують «або як меч, або як прикриття».

Щодо державних медіа, Зураб Аласанія визнав, що нині, коли українцям потрібна пропаганда, держава цим користується. Зараз, коли це стосується війни, це доречно, але згодом, мовляв, будуть вибори.

«Якщо зараз все, що каже розпорядник коштів НТКУ Арсеній Яценюк, потрібно людям, то за місяць він стане політичним діячем і його слова перетворяться на політичну справу. Добре ще Яценюк, а хто його замінить потім?», - зазначив Зураб Аласанія.



Відмінність між комерційними каналами та суспільним телебаченням він пояснив тим, що комерційні канали виробляють програми для того, щоб заробляти гроші, а суспільне телебачення потребує грошей для того, щоб робити контент для людей. З його слів, українці нарешті мають нагоду зробити телеканал для себе, але коли влада за рік-другий зміцніє, ми можемо втратити цей шанс. Втім, проста зміна вивіски не призведе до перетворення державного телебачення на суспільне. Це тривалий процес, який у декотрих країнах триває роками.

Зураб Аласанія зізнався, що відчуває шалений спротив з боку обласних держтелерадіокомпаній.

«Хто там один раз побував, той знає, що це таке. Це - глибокий совок, який не можна перетворити в ніщо інше, а лише ліквідувати а потім знову вибудувати. Вони вже збираються в гурти, йдуть до місцевих влад та вимагають припинити процеси перетворення на суспільне телебачення», - розповів гендиректор НТКУ.

Багато питань, з його слів, виникає і з іномовленням. Так, супутникові канали «УТР» та «Культура» мало кому відомі. До того ж, з «УТР» владі, каже, потрібно зробити пропагандистське мовлення.



«Я вважаю, що завелика честь для Росії ненавидіти її. Ненавидять ворога, а Росія – ворог сама собі. Якщо зараз ми наробимо помилок, які Росія робить і не вважає помилками (з пропагандою, зеленими чоловічками тощо), Україна програє. Україна не може собі дозволити паплюжити і брехати,» - зауважив Зураб Аласанія.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 4 Серпня 2014 20:21
Я вот оно не пойму - все такие правильные речи толкают, а государство у нас гондурас.
Ха до Анонім Показати IP 4 Серпня 2014 22:35
Вот правду сказал, твое государство счас звется гондурас, а не расея.
Штефан, Луцьк Показати IP 4 Серпня 2014 21:09
Волинське телебачення славить Романюка, Кіндера, Саганюка, Сапожнікова... Ну, скажіть, що хорошого можна побачити у совковому продукті Волинського ТБ, "В об'єктиві Нововолинськ"? Про яку боротьбу із корупцією може йти мова у передачах нововолинського шефа радіо В.Свириденка - родича мера міста? У мене таке враження, що владні щурі - шахраї платять готівкою у кишені керівникам ВТ і радіо. Зурабе Аласаніє, ти ж Генеральний директор НТКУ, зроби хоч щось! Бо прийдемо ми - волиняки, і зробимо самі. Але, це буде дуже боляче.
Небайдужий до Штефан Показати IP 4 Серпня 2014 21:52
До Вашого відома Зураб є ніхто інший, аніж колишній генеральний директор Харківської обласної державної телерадіокомпанії. "Прозріння" у Зураба щодо глибокого совку в обласних ДТРК прийшло мабуть, через його "успішну" діяльність у Харкові, та дерибанами державних коштів через комерційні структури, до яких він був безпосередньо причетний. Нічого, окрім амбіцій у Зураба немає. Йог непрофесіоналізм вражає. Адже саме Зурабу належить фраза щодо цифрового ТБ, яке на його погляд є даремною тратою грошей. Очолювана ним НТКУ вперше за всю історію свого існування робить денні та нічні перерви в мовленні. Одним слово - очільник майбутнього суспільного ТБ зробить все, аби з нас глузував увесь світ. Віват Зураб-ТВ!
оля ковельська Показати IP 4 Серпня 2014 22:26
У нас ніколи не буде нормального телебачення і радіо як на Волині так і в Україні,бо при владі ті ж самі совкові люди.які дуже люблять гроші і мальоівну славу.Це такий менталітет і нічого не зробиш.
))) до оля ковельська Показати IP 5 Серпня 2014 00:07
неправда. было на волыни нормальное телевидение. и в стране тоже было - в 90-е годы, всего 2-3 телеканала, но со вполне нормальными программами и кинофильмами. как могли, старались. потребитель тв-ящика деградировал. вот и все. под него и лапша варится. нечего виноватых искать.
1112 Показати IP 5 Серпня 2014 09:28
для того, щоб щось зробити - треба знати, що робити. а який великий фахівець отой зураб - він уже показав у харкові, очолюючи державний канал, і на першому національному. у нього самого в голові - повен совок, щось чув, бачив, нахватався тез, які купи не тримаються, і вперьод. мій дід про таких казав: ліпше з розумним загубити, ніж з дурним знайти. п’ять місяців очолює НТКУ, і де ж той прогрес суспільного? перерви трансляції посеред дня і вечорами, той же поплавський, ті ж тіпа "розумні" довгі і нецікаві розмови, і воно разом з тими, хто не дивиться місцеві канали, має право щось говорити і повчати. його мета - повне керівництво мережею, а головне - взяти під себе всю ресурсну базу обласних телерадіокомпаній і торгувати ними, а не творити знову ж таки тіпа "для людей" телебачення. що залишить тим людям у регіонах? він про яценюка розповідає, а чому не скаже про дітей і стареньких, чому про нацменшини мовчить, про громадські організації, про історію регіону? хто про них буде говорити? зураб? та йому нафіг все те здалося. крім того, у кожному регіоні працюють колективи - більші, менші - але це теж люди, і вся їх робота, телефільми, передачі, репортажі, архіви - яким би "совком" все це не обзивав великий знаток - це наша історія і викинути її на смітник, то швидше за все злочин. не знаєш минулого - не маєш майбутнього. але ж це теж треба знати. а кликати зураба навести лад, це те саме робити, як робив один дебіл з ковельського району, викрикуючи на весь київ: путін! прийди!путін! допоможи! гукайте і ви, але перед тим хоч інколи загляньте на той, як і ви кажете "совок".
телеглядач Показати IP 5 Серпня 2014 10:49
маленька інформація для тих, хто так палко підтримує аласанію. за рейтингом держкому України ( а там, думаю, справжні фахівці, а не балтуни) , волинське телебачення у 2013 році мало сьомий показник, а харківське, яке тоді очолював великий реформатор, 13-те. я не прихильник телебачення взагалі, але окремі передачі на волинському цілком достойні. зрештою, а що для волиняк найближче? зурабове в києві, чи волинське? от і розмахуймо і закликаймо. окремо для штефана, який себе називає волинякою - послухай останній хіт положинського, цитувати його не пристойно, але твоїх закликів він стосується безпосереднь, видно, вже не запрошують "штефка" на ефіри...
схоже на те Показати IP 5 Серпня 2014 13:52
Коментарі проти Аласанії тут із ВОДТРК і строчать. Саме ті, які міцно в кріселках своїх сидять. Смішно читати. Життя рухається вперед, але хтось дуже хоче його зупинити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus