USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дев’ятирічний голландець незабаром стане наймолодшим випускником у світі

17 Листопада 2019 14:47
Дев’ятирічний хлопчик стане наймолодшим випускником в кінці цього року, кращі університети світу розраховують залучити генія до себе, пише Новое время.

У Лорана Саймонса IQ складає не менше 145, і він отримає диплом про закінчення електротехнічного факультету Технічного університету Ейндховена в грудні.

«Я насправді хочу поїхати до Каліфорнії, там хороша погода», — сказав Лоран, наполовину голландець, наполовину бельгієць, який живе в Амстердамі.

Але батько Лорана Олександр сказав, що його сина можуть спокусити Оксфордом.

Професори з кращих університетів США вже «приглядають» за Лораном, який любить грати у відеоігри, такі як Fortnite і Minecraft, пропонуючи йому курси магістратури і навіть програми PhD. Деякі вже дали йому домашнє завдання після неофіційних інтерв'ю по скайпу.

«Безумовно є змагання, щоб отримати його на курс. Якщо він поїде в Америку, тоді ми поїдемо з ним. Але Оксфорд і Кембридж також знаходяться серед претендентів», — розповів батько Лорана.

Один з наставників Лорана, професор математики в Швейцарії, Джон Вілкс, сказав: «Він дійсно був прекрасним учнем і він дуже добре збалансований, здатний бути і дитиною, і дорослим одночасно. Я вчив його, коли йому було шість років, і ми вчилися на рівні 16-річної дитини. Я дійсно рекомендую Оксфорд для нього».

Дивно, але Лоран почав навчання в університеті тільки в березні і закінчив навчання всього за дев’ять місяців. Його наставник сказав, що він «в три рази розумніший» попереднього рекордсмена.

Лоран, який мріє стати кардіохірургом або астронавтом, коли виросте, поб'є світовий рекорд, встановлений в 1994 році Майклом Кірні, який закінчив Алабамський університет у віці десяти років.

Професор Пітер Балтус викладає Лорану в університеті в Ейндховені в Нідерландах. «Він в три рази розумніший кращого учня, якого я зустрічав за свою довгу кар'єру. Він досягає рівня рішень, якого багато дорослих студенти ніколи не досягають », — сказав він.

Лоран вступив до початкової школи в чотири роки, закінчив рік, а потім закінчив наступні п’ять років навчання всього за 12 місяців. Йому було шість років, коли він пішов в середню школу, а рік по тому, щоб боротися з нудьгою, йому дозволили почати дослідний проект в Академічному медичному центрі в Амстердамі.

Проте, життя маленького генія присвячене не лише навчанню. Журналіти відзначають, що Лоран любить своїх двох німецьких вівчарок, Джо і Сема, і захоплений картингом. Він любить гонки Формули-1 і вболіває за Себастьяна Феттеля з Ferrari.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus