USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дістатись потягом у Крим з Волині – проблема

5 Липня 2011 12:37
У розпал сезону відпусток волиняни зіткнулись з проблемою нестачі залізничних квитків на південні напрямки – дістатись у Крим на відпочинок можуть не всі охочі.

Залізничні квитки потрапляють у продаж за 45 діб до відправки потяга, проте найкращі місця розкуповують дуже швидко, повідомили у новинах на телеканалі «Аверс» 4 липня.

Та й взяти квиток на довгоочікуваний потяг у південному напрямку навіть за 45 діб вдається не кожному.

Залізничники стверджують: проблем з квитками не було, нема й не буде.

Волинянка Людмила Рубін купувала квитки за місяць до бажаної дати від’їзду. Та попри це маршрут Луцьк-Сімферополь виявився недоступним. Довелось шукати альтернативу – подорожувати з пересадкою у Києві.

«Хотіла з Луцька до Сімферополя, а вийшло з Луцька до Києва, а з Києва – на Сімферополь», – розповіла жінка.

А ось бажаючим відпочити в Одесі пощастило значно більше – квитків вистачає. Щоправда придбати місце у купе складно – їх розкуповують вмить.

Начальник Луцького залізничного вокзалу Ірина Бас впевнена: квитків на потяги у південному напрямку достатньо, але місць для всіх бажаючих все одно не знайдеться, адже всього за один день каси обслуговують більше тисячі подорожуючих.

«За червень ми обслужили в касі 34 тисячі пасажирів. Це приблизно 1 100-1 200 в день обслуговується. То, звичайно ж, не вистачить на кожен день квитків і на одне число… Але ми не можемо потяг зробити більшим. Є 16-17 вагонів технічно, більше неможливо їх провести. Ми продаємо всі місця, скільки в нас є», – пояснила вона.

Нестачу квитків можна пояснити і наявністю великої кількості пільгових категорій громадян, а особливо дітей, яким місця у потягах виділяються позачергово.

«Дуже багато в нас є заявок на оздоровлення чорнобильських дітей, дітей-сиріт, дітей, які лишились без піклування… В деякі дні в нас 4-5 вагонів відпущено тільки для дітей», – розповіла Ірина Бас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
BaRNi Показати IP 5 Липня 2011 12:46
аби ще менше білорусів їздило в тому нарямку
пасажир Показати IP 5 Липня 2011 13:00
А ви попробуйте в "касі" просто достоятись за квитками: тіснява, задуха, необхідної інформації немає. Стоїш і почуваєш себе гірше бидла. Що, не можна кондиціонера повісити? Що самі каси не можна було в більшому приміщенні розташувати? Можна. Але в Луцьку залізниця має людей за ніщо. Зокрема ще й в стосунку до пенсіонерів привокзального району, яким намертво перекрили прохід на Варшавку.
Лучано Показати IP 5 Липня 2011 13:43
КОНЧЕНА ЗАЛІЗНИЦЯ. Ото при Кирпі ще був якийсь порядок і боязнь. А то суцільне хамство жлобство - починаючи від порогу вокзалу закінчуючи моментом виходу з поїзда. На Луцьком вокзалі - ці усі бабки незрозумілого віку і статі як при совдепії очі видирають - слова сказати не можна. Скільки не ремонтуй той вокзал - поки бидло і хами там працюють - нічого не буде. А поїзди? Сморід, усе побите, покручене, вікна не відкриваються - ніхто ні за що не дбає. Теж хамлять - бо ж брати і сестри в хамстві. Стелі течуть, кондиціонери не працюють. А головне - усім на все наплювать. Це ж вершина безглуздя - люди хочуть платити гроші - ну то возіть!!! Заробляйте!! Що не знали минулого року яка буде ситуація. Добавляйте вагонів, добавляйте поїздів!!! Уявіть як вони Євро будуть проводити!! Шкода Янукович поїздами не їздить.
Валерій Показати IP 5 Липня 2011 15:41
Невже владі не можна проявити ініціативу і добитися додаткового потягу на літній період з Волині до Криму.
Александр Показати IP 5 Липня 2011 17:03
Как это понять? Билетов достаточно но мест всем не будет.Абсурд какой-то
ЧуйНА Показати IP 5 Липня 2011 22:05
На 19-те липня білет брала 18 червня, і то по сприянню, бо кажуть на вокзалі, що за 45 днів потрібно квиток брати)
Вар"ят Показати IP 5 Липня 2011 22:27
А залізниці грошей не треба! Це ж така проблема - додати вагонів! У "модних " журналах та газетах самі себе хвалять і "розписують", а на ділі повний пшик! Звичайно це нестосується рядових залізничників, які все таки працюють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus