USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Дітей, у яких немає щеплень, можуть не допускати до навчання», – луцький адвокат

21 Січня 2019 20:53
Майже 70 дітей не допустили до занять у луцькій школі №25 у зв'язку з відсутністю профілактичних щеплень від кору.

В міському управлінні освіти прогнозують, що найближчим часом така ж ситуація буде у багатьох навчальних закладах, – йдеться у сюжеті Суспільного:Волинь.

«Всі батьки, діти яких нещеплені, підписали лист про те, що вони повідомлені про необхідність зробити щеплення і про те, що якщо у школі буде випадок кору, тоді дитина буде відсторонена від навчання», – каже директор школи №25 Віктор Цейко.

При цьому у школі щеплено від кору 95% учнів, а загалом у місті – лише 86% дітей, віком від 7 до 17 років.

Головний спеціаліст міського управління освіти Іван Дишко каже, що у найближчі дні відсторонити від навчання можуть нещеплених дітей у більшості шкіл. Натомість дітям запропонують дистанційне навчання або надолуження матеріалу пізніше.

Адвокат Василь Микулик зазначає, що школи мають право не допускати нещеплених дітей до навчання.

«Право однієї особи закінчується рівно там, де починається право іншої особи», – наголошує юрист.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, цьогоріч у Волинській області зареєстрували понад 200 випадків кору, інтенсивний показник – 9,4 на 100 тисяч населення, що перевищує середньодержавний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Цікаво Показати IP 21 Січня 2019 23:49
"«Право однієї особи закінчується рівно там, де починається право іншої особи», – наголошує юрист." - ви б ще це розповіли, а краще втлумачили тим що намагаються нами керувати і особливо тому хто з концертами по країні розїзжає. Де може починатися право безправних людей? Це так, риторичне питання, фраза сподобалася. І знову ж таки, а чому організували саме епідемію кору, чому за інші хвороби ніхто нічого не каже? Ще ж є щеплення і від інших хвороб, це так до слова. А діти які раді будуть до школи не ходити.
Анонім Показати IP 22 Січня 2019 09:38
Адвокат геть безграмотний. Верховенство права визначає що Керуємось перш за все Конституцією України !!!доступність до навчання всіх без виключення!!!
лучанин Показати IP 23 Січня 2019 09:26
тупий анонім або в тебе немає дітей для чого розносити хвороби

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus