USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Діти луцьких атовців поділились враженнями про відпочинок у Литві

6 Липня 2017 10:12
Вже не вперше діти з сімей чоловіків, які захищають Україну на сході від російського агресора, на запрошення мера Таурагеського районного самоврядування їздять на відпочинок до Литовської республіки.

Про це йшлося під час прес-конференції щодо поїздки дітей з сімей учасників АТО до міста Таураге Литовської республіки.

Цьогоріч 18 дітлахів з 26 червня по 1 липня відпочивали в літньому таборі механізованого піхотного батальйону імені Великого князя Кестутіса. Таке місце обране не випадково, адже в цей період тривало таборування дітей зі Спілки стрілків Литви. Відтак, лучани змогли долучитись до такого дійства.

Під час зустрічі з депутатом Луцької міської ради Ігорем Поліщуком та виконувачем повноважень міського голови Григорієм Пустовітом діти розповіли, що досі під враженнями від поїздки. Кажуть, що вона назавжди залишиться в їхній пам'яті. Адже подорож стала чудовою можливістю знайти чимало друзів серед литовських підлітків, весело провести час та підтягнути англійську.

«Також перезнайомилися між собою – стільки часу живемо в одному місті й не знали одне одного навіть», - кажуть діти.
Зауважимо, що всі витрати, що стосуються поїздки, взяла на себе литовська сторона. Натомість, Луцька міська рада забезпечила транспортні витрати, виділивши на ці потреби 47 тисяч гривень, за що учасники та організатори поїздки висловили вдячність міській раді.

Ігор Поліщук зауважив, що такі поїздки дуже важливі, аби діти могли спілкуватись між собою, розширювати коло знайомств.

«Хай враження від подорожі залишаться позитивними спогадами на все життя. Важливо такі поїздки частіше проводити, для цього напрацьовуємо контакти з іншими містами», – зазначив Ігор Поліщук.

Григорій Пустовіт додав, що Луцька міська рада оголосила та надіслала офіційну подяку меру Таурагеського районного самоврядування Сігітасу Мічюлісу за таку ініціативу та її впровадження. Наостанок побажав дітлахам успішного навчання в школі та порадив «шліфувати англійську», у важливості знання якої діти переконались, побувавши на відпочинку в Європі.

Проте, ця поїздка – далеко не остання, в якій візьмуть участь діти луцьких захисників вітчизни. Ліна Галан зауважила, що найближчим часом готується поїздка, завдяки якій 8 дітей учасників АТО вирушать до міста Мюнстер, що в Німеччинні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus