USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Права Вусенко не порушені, - юрист Луцької міськради

22 Березня 2017 16:03
Екс-секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко під час судового розгляду її позову проти депутата міськради Григорія Пустовіта та про визнання незаконними дії та скасування рішень 19 сесії Луцькради заявила клопотання про необхідність забезпечення позову: на час судового процесу позивач просить скасувати вищезгадане рішення депутатів, що, фактично, дозволить їй поновитись на посаді.

Про це стало відомо під час судового засідання сьогодні, 22 березня.

Необхідність забезпечення позову пані Вусенко вбачає в тому, що рішення більшості депутатів було незаконним. Мовляв, були порушені права громади міста, а всі рішення, які приймає Луцька міська рада відтепер є також незаконними, що потягне за собою серйозні наслідки.


Проте начальник юридичного управління Луцької міської ради Олександр Рачков зазначає, що права екс-секретаря Вусенко не порушені, у необхідності забезпечення позову в такий спосіб необхідності немає.

Адвокат відповідача Віктор Веремчук додає, що практика Вищого адміністративного суду України про забезпечення позову, в якому чітко регламентуються обставини, коли таку міру застосовують: очевидність прийняття судом протиправного рішення, неможливість захисту стороною своїх інтересів та подальша неможливість відновлення прав позивача.

«Жодного аргументу чи юридичного обґрунтування необхідності застосування забезпечення позову я від пані Вусенко не почув. Лише загальні фрази і прикривання інтересами громади, а також намагання втриматись на посаді», - зазначив юрист.


Його колега Наталія Андріяш додала, що відповідно до практики Вищого адміністративного суду України у судових спорах щодо поновлення на посаді судам забороняється застосовувати забезпечення позову. Адже, з її слів, таким чином суд приймає рішення на користь позивача без його розгляду по суті.

«Фактично, в цьому випадку суд відразу поновлює пані Вусенко на посаді, чого вона і добивається своїм позовом», - резюмувала юрист.

За станом на 15:15 суд відправився в нарадчу кімнату, після чого оголосить рішення про те, чи задовільняти клопотання та відміняти рішення сесії міськради на час судової тяганини.


Нагадаємо, під час засідання 19 позачергової сесії Юлія Вусенко, перебуваючи на посаді секретаря, всупереч регламенту не бажала вносити зміни до порядку денного сесії. Після кількагодинних суперечок, депутати врешті домоглися того, що внесли зміни і першим питанням поставили проект рішення про дострокове припинення повноважень секретаря.

Потому депутати обрали головуючого та лічильну комісію і таємно проголосували за це питання. Юлія Вусенко, не збираючись визнавати свою поразку, наполягала, що це рішення має підписувати саме вона, а не головуючий депутат.

Однак обранці громади з цим не погодилися і головуючий Григорій Пустовіт підписав рішення. Згодом Юлія Вусенко подала до суду позов на Луцьку міську раду та Григорія Пустовіта про визнання нечинним та скасування рішення Луцької міської ради від 15.03.2017 року № 19/1.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГОЛОВУЮЧИЙ ДЕПУТАТ МАЄ ПРАВО ПІДПИСУВАТИ РІШЕННЯ, – ВИЩИЙ АДМІНСУД

Зауважимо: під час засідання чергової 20 сесії міськради, Юлія Вусенко поводила себе так, наче їй вже відомо, яке рішення буде за її позовом: «Рішення буде таким, як я сказала».

А згодом у ЗМІ з’явилася неправдива інформація, написана зі слів нардепа від «Самопомочі» Олега Березюка, про те, що начебто судове засідання відбулося 20 березня, і, начебто, суддя поновила Юлію Вусенко на посаді, але під тиском скасувала це рішення. Проте, суддя у справі позову Вусенко зазначила, що тиску на неї не чинили.

Додамо, що, вже не будучи секретарем міськради, а рядовим депутатом, Юлія Вусенко привласнила ключі від кабінету. У зв’язку з цим новообраний секретар Ігор Поліщук публічно звернувся до прокуратури та поліції Луцька про вчинення нею злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Палагута Показати IP 22 Березня 2017 16:25
а що за дві ***ри стоять біля орлиного дзьоба? в молодшої таке пр*** обличчя.
знаючий Показати IP 22 Березня 2017 16:38
це підст*лки Надточій і Сорочук
Микола Показати IP 22 Березня 2017 19:43
Ті дві такі самі як вусата-наглота.
Юля Показати IP 23 Березня 2017 08:58
я не за Вусенко.ну але вже так жінку ображати... не красить вас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus