USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Картини «дітей сонця» продавали на аукціоні в Луцьку

2 Червня 2014 17:10
Благодійний аукціон продажу картин дітей з синдром Дауна відбувся сьогодні, 2 червня. За кілька хвилин аукціону діти виручили майже тисячу гривень.

12 лотів, які представили на аукціон, вперше глядачі побачили під час благодійної виставки картин «Да!УНікУм», присвяченої Всесвітньому дню людей з синдромом Дауна 21 березня.


Роботи виконали вихованці Волинської обласної громадської організації батьків дітей з синдромом Дауна. Натхненником цих картин і керівником став художник-декоратор Олександр Слабецький, який організував творчу майстерню та протягом 2 місяців займався з дітьми на волонтерських засадах. До слова, спонукала його цим зайнятися його дружина, яка навчає дітей з синдромом Дауна англійській мові.


Аукціон відбувався у залі засідань Луцької міської ради. Гроші підуть на закупівлю витратних матеріалів для творчості дітей. Кожен лот презентував Олександр Слабецький разом із юними авторами. Самі ж діти, яких називають «дітьми сонця», зізналися, що їм дуже подобалося творити картини, і пообіцяли представити нові шедеври. Кожному автору презентували подарунки від міської ради.

У залі зареєструвалося 8 потенційних покупців. З-поміж них – директор ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» Володимир Гунчик, Луцький міський голова Микола Романюк, депутати міської ради Євгеній Ткачук та Микола Яручик.

За станом на 16 годину продали два лоти. Перший лот за 350 гривень придбав Володимир Гунчик, а другий за 500 гривень – Євгеній Ткачук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Мир Показати IP 2 Червня 2014 19:05
МОЛОДЦІ! Організаторам, і людям, які працюють з такими дітками, і батькам велика шана і подяка. Ці дітки - це наше спасіння!! Нам треба у них вчитись: добру, ласки і любові. Вони - справжні, а ми іноді забуваєм про свою внутрішню красу.
Тетяна Мялковська Показати IP 2 Червня 2014 19:13
випадкова подія. випадкові роботи, виконані не цими дітьми. не систематична і не професійна праця. малі гроші, для того, щоб навіть називати імена купців. маю претензії до даної події.Тетяна Мялковська
111 до Тетяна Мялковська Показати IP 2 Червня 2014 20:24
ну тоді покажіть приклад - проведіть такий захід, подивимось. А то в нас аби тільки все споганити, а як самому щось зробити то зуськи. Люди молодці, навіть якщо і з якимись помилками але намагаються щось робити. А стояти збоку і розповідати, що все не так, легше. Будь-ласка повідомте час і місце проведення Вашого заходу.
Мама до Тетяна Мялковська Показати IP 3 Червня 2014 08:58
Критикувати завжди набагато легше. А вам слабо зробити краще? Чи тільки платні послуги для дітей можете надавати? Спробуйте окрім бізнесу занятись благодійністю. Не робить Ваш коментар вам честі, якщо Ви вважаєте себе професіоналом!
мама до Тетяна Мялковська Показати IP 3 Червня 2014 09:23
Тетяна Мялковська, чому такий негатив??? І звідки така впевненість, що картини творили не діти. Перед тим як щось писати, потрібно мати достаменну інформацію, запрошую Вас в організацію, там ви зможете пересвідчитись, що картини творили діти!!!Такий коментарій честі, шановна, Вам не робить!!!
ч. с. д. Показати IP 2 Червня 2014 23:57
Саша, ми за тебе раді, ти отримуєш стільки сонця, позитиву, енергіі, задоволення ... Не зважай ні на що, нашим співвітчизникам треба повчитись основному - вмінню любити і радіти тому , що у нас є.
Олександр Слабецький Показати IP 3 Червня 2014 09:35
Доброго дня,скільки думок та вражень-на що кожен має право.Як ви зрозуміли я займався з цими дітками і звісно допоміг,підчеркую "допоміг їм у створенні цих мінімалістичних панно.Скажу відверто що дітки з синдромом Дауна дуже добрі та працьовиті і їм подобається від душі займатися тим що в бачили на фото.Бажаю всім хоч спробувати щось зробити від душі і допомогти тим хто цього потребує-скажите що ви відчули.Дякую.
Мир до Олександр Слабецький Показати IP 3 Червня 2014 12:04
Дякую Вам, Олександр! В наш час не вистачає таких людей, як ви, таких новин, які ви створююте! Дякую всім, хто відкриває своє сердце доброті та любові!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus